15 TEMMUZ VE TRABZON’DA YAŞANANLAR 

Bugün 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, birliğine kast eden FETÖ Terör Örgütü hainlerinin darbe girişiminin ikinci yıldönümü.  
61saat.com olarak aziz milletimize o günkü kahramanlıklarından ötürü, şehitlerimize, gazilerimiz ve yakınlarına duyduğumuz minnet ve şükranı tekrar belirtmek isteriz.  
Allah bir daha o günleri yaşatmasın diyoruz.  
Bugün 15 Temmuz ile ilgili Trabzon’da önemli etkinlikler yapılacak. Etkinlik programını bu linkten okuyabilirsiniz.  
Trabzon’da havanın güneyli olduğu bir günün akşamıydı, televizyonlarda köprüye tankların yürüdüğü heberlerini izlerken kimileri tatbikat diyordu, kimileri sevkiyat. Fakat yanlış olan bir şey vardı, ilk kez o köprüden tank yürüyordu ve sonrasında köprü trafiğini kapattı.  
Telefonlara sarıldık. Ne oluyor dedik, kimse darbeye inanmıyordu, fakat Trabzon hareketlenmişti... Olayın aslı ortaya çıkmadan AK Parti Trabzon İl Başkanlığının kapısını açan isim il başkan yardımcısıydı. Herkese haber verip SMS attı, ses sistemini ve pankartları hazırladı, partide kalkışmaya karşı organizasyonun başlanmasında çok o emek harcadı. Trabzon AK Parti İl Başkanlığında milletvekillerinin belediye yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.  
Milletvekilleri ‘Acele etmeyelim, hemen davranmayın diyordu’ fakat toplantı dışına çıkan bir belediye yöneticisi tüm belediye ekiplerine talimat verdi, aracın şoförünü bulamazsanız anahtarını yoldan geçen bir vatandaşa verin o kullansın, tüm askeriyelerin önü araçlarla kapatılacak’ dendi.  
İl yöneticilerinden bazıları kendi şirket tırlarını, otobüslerini kışlaların önüne çıktı.  
Çok sayıda il yöneticisi de araçlarıyla kışlaların yolunu tuttu.  
Hatta bir il yöneticisi dışarı çıkmak isteyen komutanın elinden telefonunun çekip aldı.  
Ama o gecenin gerçek kahramanı, Trabzon halkının ta kendisi idi. Evet meydana ilk gelenler MHP’lilerdi. Sonrasında Partili partisiz, çoluk çocuk binlar Trabzon Meydanına aktı.   "
Kışlaların önünde yüzlerce vatandaş nöbete durdu.  
Bir kışlanın önünde komutan muhtara ‘Şuraya bir çizgi çekiyorum, eğer geçerseniz müdahale ederiz’ tehtidinde bulundu.  
Bunun üzerine muhtarda o çizginin hemen yanına bir çizgi çekti ve ‘Sizde bu çizgiyi geçerseniz bizde size müdahale ederiz’ dedi.  
Bunun gibi nice kahramanlık destanları yazıldı. CHP’lisi, MHP’lisi, AK Partilisi, Saadetlisi derken tüm Trabzon halkı ‘Bu vatan bizim, yedirtmeyiz’ dedi.  
Valisiyle, belediye başkanıyla, vekiliyle, halkıyla top yekün müdafaya geçerek bir tarih yazıldı tüm türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da.  
15 Temmuz gibi kara bir güne sebep olanları lanetliyor ve sonrasında yazılan bu destansı zaferde imzası olan herkesi yürekten kutluyor, şehitlerimizin gazilerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.  

81 milyonluk ordusuyla ülkesini can siper hane savunan Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdini alınlarından bir kez daha öpüyoruz.  


 

O TWEET’TEN SONRA BAKIN NE OLDU  

Trabzon yerel basınında, şehrin sorunlarını özellikle şehrin meydanını an be an kollayan ve ilgilere bildirerek çözüm üreten sitemiz İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan dün Kahramanmaraş Caddesi’ndeki bir fast food işyeri önünde yığılan kalabalık nedeniyle yolun kesildiğini görüntüleyerek sosyal medya hesabında paylaştı.  
ABD’li bir şirket para kazansın diye milletin yolunu kesmeye kimsenin hakkı yok dedi. Bunun üzerine Zabıta Ekipleri harekete geçti, işyerine önceden ceza kesildiğini ve uyarıldığının bilgisini verdikten sonra, yeniden ikaz edildiğini ifade etti.  
ABD’li o işyeri ve karşısındaki diğer işyerinin camdan dondurma satışınında yasaklandığı bilgisi bizlere ulaştırdı.  
Sadece bu değil. Daha bir gün önce de Kargo şirketlerinin Trabzon sokaklarını nasıl istila ettiklerini, vatandaşın kargolarını sokaklara sahipsiz bırakıp gittiklerini 61saat.com sitesi haberleştirmişti.  
Bunun üzerine oraya ürün bırakan tüm kargo şirketlerine ceza kesildi, ve kendilerine bir daha yapmamaları gerektiği bilgisi verildi depo tutmaları istendi.  
Bu ve benzeri bir çok konuda gerek imtiyaz sahibimiz Erhan Esaspehlivan’ın gerek 61saat ekibinin hassasiyeti ile şehrimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaya devam edeceğiz.  
Bu hususta siz değerli okurlarımıza da büyük görev düşüyor. 
Lütfen sizde gördüğünüz yanlışlıklara sessiz kalmayın ve zabıtaya, emniyete, ilgili birimlere veya bizlere ulaşın.  
Daha güzel bir Trabzon için herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz.   

SOKAKTAN CANLI BAĞLANDI  

Görenler bu adam ne yapıyor diye şöyle bir baktı, sokağın ortasında cep telefonunun yol akarına tutmuş, bir şeyler anlatan kişi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin meydanını en çok denetleyen halkla iç içe olan ismi, diğer genel sekreter yardımcıları gibi her gününü makamında geçirmek yerine belli günlerde halkı dinleyip sonra halkın arasına karışıyor.  
Cemil Usta Restaurant’ın önünde çekim yaparken yakaladığımız Akkaya meğer Destek Hizmetleri Birimi sorumlusuna görüntülü bağlanmış, akar nedeniyle engellilerin karşıdan karşıya geçince burada takıldığı görüntülü bir şekilde ilgilisine anlatıyor.  
Akkaya sosyal medya teknolojiyi çok iyi kullanıyor, ve tüm birimlerini de oluşturduğu whatsap grubunda takip ediyormuş.  
Büyükşehir verilerine göre de Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Gümrükçüoğlu’ndan onra en çok talep dinleyen, halkı kabul eden, ziyaretçi ağırlayan isimmiş.  
Akkaya’nın bu davranışı taktir ediyor, şehrin tüm yönetenlerini bu şekilde hızlı çözümler üretmeye davet ediyoruz.  

ORTAHİSAR’IN ADAYLARI  


Trabzon’un en önemli kalbi denilen ilçesi Ortahisar Belediye Başkanlığını Ahmet Metin Genç, halkın taktirini kazanarak yapmaya devam ediyor.  
Genç ile ilgili yapılan en büyük eleştiri ise ekibindeki bazı isimlerin kraldan çok kralcılık yapıp parti büyüklerinin aleyhinde çalışmalarda bulunması. Genç maalesef bunun önünü bir türlü alamıyor, bunu yapmadığı içinde ekibini yönetemediği yönünde eleştiriliyor.  
Bunun haricinde Büyükşehir belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’da göre daha halkla iç içe, daha samimi ve çalışkan algısını iyi oturttu.  
Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilmesi hususunda gidişatı kötü değil, ve isimsiz anketlerde bile üst sıralarda çıkıyor.  
Gümrükçüoğlu’nun yeniden aday olmaması veya gösterilmemesi durumunda, Genç Büyükşehrin en güçlü adayı olacaktır.  
Peki Genç’ten boşalacak Ortahisar Belediye Başkanlığı koltuğuna kendi partisinden kimler aday olacak! 
Şu anda Ortahisar teşkilatlarının yüksek sesle dillendirdiği isim Temel Altunbaş. Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini tartışmasız bir şekilde yürüten Altunbaş’a şimdiden aday ol baskısı yoğun bir şekilde yapılıyor.  
Her ne kadar siyasal mezunu olsa da şehircilik adına, partide üstlendiği misyon nedeniyle önemli  oranda tecrübe edinen Altunbsaş’ın bu baskılara ne cevap vereceği ise merak konusu.  
Altunsaş’a rakip olabilecek bir diğer isim ise Ergin Aydın.  
Büyükşehir olmazsa Ortahisar’ı da düşünebilecek olan Aydın’ın en önemli özelliği güler yüzü ve halkla olan diyaloğu. 
İnsanlara yaklaşımı ve güler yüzü ile koltuğa yakıştırılan Aydın ile ilgili en önemli eleştiri ise ‘Acaba Volkan abi gibi mi olur, halkla iyi olmanın yanında şehre katabilecekleri neler’ şeklinde.  
AK Parti’nin son dönemde yıldızı parlayan bir diğer ismi ise İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş. Organizasyonların baş aktörü olan Demirtaş, belediye başkanlığı için konuşuluyor, ticari açıdan yoğun, üretken, kendine olduğu kadar şehre de olmayan hizmetleri getirerek büyük katkılar sağlayan Demirtaş ismini de bir kenara not edelim.  
Ayrıca şu notu da özellikle düşelim, milletvekili aday adayı olan isimlerden en az 10 kişi ki bunlardan bir tanesi bayan, ortahisar için ismi konuşuluyor. Bu isimleri de ilerleyen günlerde irdeleyeceğiz.  


 

BÜYÜKŞEHİR Mİ ORTAHİSAR MI 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin son genel seçimde kuşkusuz en çok üzülen ismi, eski il başkanı Nihat Birinci idi.  
Kendisiyle sohbetimizde ‘Kıl payı milletimizin vekili olma şansını kaybettik’ dedi ve üzüldüğünü belirtti.  
Birinci çizgisi sabit davası uğruna ölüne dek yolundan dönmeyecek bir isim. İttifak nedeniyle İYİ Parti’ye kaptırdığı vekillik kendisini bayağı etkiledi.  
Birinci toparlandığı ve millete hizmet yolunda çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.  
Büyükşehir veya Ortahisar Belediye Başkanlığına adaylığı konusunda ise Birinci şunları söyledi, ‘Biz milletimizin kararına saygı duyuyoruz. Onların isteği başımız üstündedir.  
Ben bu güne kadar bir yere talip olayım hevesinde olmadım. Belediye başkanlığı için de şu an konuşmak için çok erken.  
Bizim siyasi yol haritamız çizen genel merkezimizdir. Biz genel merkeze tabi bir siyaset anlayışı güdüyoruz.  
Önümüzdeki hafta Genel Merkeze giderek Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye seçim ile ilgili birifing verip duasını alacağız.  
Ve ondan sonra süreci hep birlikte izleyeceğiz, ben her zaman önce Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, milletimizin huzur ve refahı ile şehrimizin en sorunsuz şekilde yönetilmesi amacıyla bu işi yapıyoruz. Koltukta, makamda mevkide gözümüz yok’ ifadelerini kullandı.  
AK Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapılması konusunda da Birinci daha önce ‘Ben bunu uygun görmüyorum, şahsi görüşüm yarışmaktır’ ifadelerini kullanmıştı.  

TRABZONSPOR’DA A TAKIMA ÇIKACAK 2 İSİM! 

Kranjski Gora’da ikinci etap çalışmalarının startını veren Bordo Mavilileri 61saat her kamp dönemi olduğu gibi yakından takip etmeye ve siz okurlarımıza sunmaya devam ediyor.   Teknik Direktör Ünal Karaman fırtınasının estiği kampta tüm gözler genç oyuncuların üzerlerine çevrilmiş durumda. Kim A takımda kalacak kimler 1461’e veya altyaş kategorilerine geri dönecek. 

Edinilen izlenimlere göre iki isim kampta kalmaya çok yakın görünüyor. 

Bir tanesi yıllardır beklenen patlamayı yapamayan ve bu kampta göze girmeyi başaran Abdülkadir Parmak diğeri de büyük beklentilerin olduğu Cafer Tosun.   Tabi bu iki ismin ve diğer gençlerin kaderi yapılacak transferler sonrası belli olacak. Bölgelerine alınacak oyuncu veya oyuncularla bu kader değişebilir.  

Abdülkadir Parmak’ın orta saha ve sol kanatta görev yapması ve alternatifsiz oluşu takımda kalması için büyük artı olarak görülürken Cafer Tosun’un performansı geliştirmesi bu seçimlerde baş sebep olarak görünüyor.   Diğer genç oyunculardan  Yüksel Şişman, Ali Han Tuncer ve  Ahmet Hakan’ın da performanslarının iyi olduğunu söylememiz gerekiyor. Bize gelen ilk bilgiler bu yönde 10 gün içinde oynanacak 4 maçtan sonra net kararlar verilecek. 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 

15 TEMMUZ 2016 GÜNÜ AKŞAMI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE KAST EDEN HAİNLERE KARŞI CAN SİPERANE BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDEREK DESTANSI BİR ZAFERE İMZA ATAN,  81 MİLYONLUK TÜRK ORDUSUNUN HER BİR FERDİNİ BAŞARISINDAN ÖTÜRÜ TEBRİK EDERİZ.   

GAZİLERİMİZİ VE ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE ŞÜKRAN İLE ANARKEN ÜLKEMİZE O KANLI GECEYİ YAŞATAN HAİNLERİ LANETLE ANIYORUZ. MİLLETİN ZAFERİ 15 TEMMUZ KUTLU OLSUN.  

61SAAT.COM 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,