AVCI YÖNETİMDEN NE İSTİYOR?

Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon devre arasından bu güne kadar bütün transferler ya vasat ya kötü. Belki 1-2 kişi ayrılabilir ama onlarca transfer onlarca savrulan milyonların gösterdiği performans ortada...

Abdullah Avcı gözlemlediğimiz kadarıyla tüm yaşananların farkında ve her maç sonunda ‘kalite’ vurgusu yaparak gerçeği önümüze koyuyor.

Berat transferinin tamamlanması her ne kader bir nebze onu rahatlasa da en az 3 transfer talebi var. 

Orta sahaya Enzo Perez’in yanı sıra kanat , tartışılmayacak bir forvet ve olursa bek talebi var.

9 günde 3 maç var. Birisi final...Prestij açısından bu kadar önemli bir maça bu oyuncu grubuyla gitmek çok acı verecek.

Eddie Newton’un bir dediğinin 2 edilmediği bu ortamda Avcı’yı daha fazla bekletmemek gerekiyor.

21 GÜN VE KADRO TELAŞI

AK Parti Trabzon’da yeni il başkanının kim olacağı herkes tarafından merak ediliyor, tabii aynı şekilde Ortahisar’a kimin başkan olacağı da…

Trabzon’da çok detaylı bir araştırma yaptıklarını ve tüm sorunlardan haberdar olduklarını belirten Karadeniz Bölge Koordinatörü Rize Milletvekili Muhammet Avcı, henüz Trabzon Ak Parti İl Başkanının kim olacağının belirlenmediğini ifade ederek, “Trabzon bizim için çok ama çok önemli bir şehir. En ince ayrıntısına kadar inceliyoruz, konuşuyoruz, sorguluyoruz. 
Trabzon’da il başkanlığı ile ilgili gündeme gelen tüm isimleri değerlendiriyoruz. Bu konuda aceleci davranmak istemiyoruz. Evet hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımız ile Karadeniz’deki bir takım illerle ilgili görüşmeler yaptık. Ama Trabzon’u hafta içine bıraktık. En iyi ismi bulmak için gayret ediyoruz. Çok güçlü ve uyumlu bir yapı kurmaya çalışıyoruz. İnşallah en doğru isimleri buluruz. Derdimiz bu. Görüşmelerimiz devam ediyor. İsimler netleşince zaten kamuoyuyla paylaşacağız’ ifadelerini kullandı. 


Avcı bu yönde demeç verirken AK Parti Ortahisar ve İl kongrelerinde geri sayım devam ediyor. 9 Şubat tarihinde Trabzon il kongresi, Rize ile birlikte yapılacak. 

Bu durumda Ortahisar Kongresi daha da erken bir tarihte yapılacak. Bu kongrelere kısa bir süre kaldı. Hafta içi Cumhurbaşkanı isim çalışmasını yapacak ve karar verecek. 

Hem il, hem de ilçe ile ilgili aday adaylarının Ankara’ya çağrılması da muhtemel…

Peki sonrasında ne olacak? 

Ortahisar İlçe Başkanı 30 kişilik asıl üye ve yarısı kadar yedek üye listesini hazırlayacak. 

İl Başkan adayı da 50 kişilik asıl üye listesi ve yarısı kadar da yedek üye listesini hazırlayacak.

İl kongresine yaklaşık 21 gün kaldı. 

Bu kısa sürede il başkan adayı kendi isimlerini, milletvekilleri ve belediye başkanlarının referanslı isimlerini önüne alıp değerlendirecek. 

Sonrasında teşkilatın önerdiği isimleri gözden geçirecek. 

Yani listesini yapabilmesi için süresi kısıtlı… 

Bu kısıtlı sürede iyi çalışma yapılmayınca örnekleri yaşandığı gibi, yönetimin içerisinde sorunlar, güvensizlikler, pürüzler ve anlaşmazlıklar çıkmaya başlıyor…

Bu arada il başkan adayları henüz belirlenmemesine rağmen kendilerinin il başkanı olacak gibi liste hazırlıklarını da bir yandan sürdürüyor. Çünkü kısıtlı zamanları olacak…


ZORLUOĞLU’NDAN DAVET AÇIKLAMASI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Milletvekilleri ve belediyenin A kadrosu ile yaptığı toplantıya Trabzon İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Hasan Dilekoğlu’nun olmaması bazı eleştirilere neden olmuştu. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu toplantıyı kendisinin tertip ettiğini milletvekillerinin davet edilecek isimlerle ilgili herhangi bir müdahalesi olmadığını kaydederek ‘Milletvekillerimizle yaptığımız toplantıda çalışmalarımızı paylaştım. Ankara ayağında yapılması gerekenleri kendilerine aktardım. Siyasi bir gündem yoktu.

Ayrıca bazen il başkanı milletvekilleriyle bir araya gelir, büyükşehir belediye başkanı çağrılmaz. Bazen il başkanı belediye başkanı olarak görüşürüz milletvekilleri olmaz. Bazen de hep birlikte toplanırız. Burada Hasan Beyin şahsıyla veya il başkanlığı makamıyla ilgili bir durum yoktur. Geçen sene de böyle bir toplantı yapmıştık ve Haydar Bey de o toplantıda yoktu. Ancak hepimiz birlikte de toplantılar da yaptık. Konuya göre, gündeme göre yapılır. Dolayısıyla öküzün altında buzağı aramanın bir manası yoktur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuyla İlgili İl Başkanı Hasan Dilekoğlu’da kısa bir bilgilendirme yaparak ‘Sayın Başkanımız Zorluoğlu ile sayın milletvekillerimiz ile istişarelerimiz her zaman oluyor. Toplantıya davet edilmemem gibi bir durum söz konusu değildir, gündeme göre ihtiyaç olduğunda başkanımız bizleri davet eder. 
Bu tür konularla partimizin polemik konusu yapılması doğru değildir. Biz kendi iç işleyişimizi bir ve beraber olarak en güzel şekilde yürütüyoruz’ ifadelerini kullandı.

TEKATAŞ ZORUNLU İZNE AYRILDI DEDİKODUSU 

Büyükşehir Belediye koridorları ile Ak Parti kulislerinde TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın zorunlu izne ayrıldığına dair kulis bilgileri kulaktan kulağa yayılmaya başladı. 

Bu kulis bilgisi bize de ulaştı. Ama son günlerde Tekataş ile ilgili sürekli bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığı için, bunu da birileri başka bir şekilde kamuoyuna lanse edebileceğini için doğrusunu öğrenmek üzere hemen konuyu araştırdık.. Aslı astarı olmayan bir bilgi olduğu ortaya çıktı. Ali Tekataş, evet

Trabzon’da değil.. 

Ailesini ve çocuklarını hafta sonu memleketi Elazığ’a götürmek için Trabzon’dan 3 günlüğüne ayrıldı. Pazartesi makamında olacak. Yani denildiği gibi zorunlu izin falan yok. Zaten bu SP İl Başkanı ile ilgili konuda da Başkan Zorluoğlu Tekataş’ın her konuda arkasında olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz hafta

Meclis kürsüsünden bunu açıkça beyan etti.


BÜYÜKŞEHİR’E KİRA ÖDEYECEKLER

Trabzon’da bir süredir herkesin bildiği üzere hummalı bir çalışma yapılıyor. Çalışma Ortahisar’in içme suyu hatlarının yenilenmesi. 


“Ortahisar İçme Suyu Temini” projesine göre, ilçede bütün içme suyu hatları yenilenecek. Zaten şu sıralar Meydan, Beşirli ve Kalkınma Mahallerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yalnız bu proje sadece içme suyu ile akalı değil. Su basmalarının önüne geçmek için yağmur suyu kanalları döşenecek. Kanalizasyon hatları yenilecek ve kesintisiz internet için de fiber hatları döşeniyor… Telekominikasyon alt yapısı evet vatandaş için kesintisiz iletişim veya internet demek ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesi için de yeni bir gelir olacak. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde geçtiğimiz günlerde kabul edilen maddeye göre, yapılan hattan fiber hatlarını geçirmek isteyen şirketler, Trabzon Büyükşehir Belediyesine metre başına aylık olarak belli oranda kira ödeyecek. Bu hem caddelerin bir daha kazılmasının önüne geçecek, hem de dediğimiz gibi ek gelir sağlayacak. 


Bu arada TÜRSAT Genel Müdürü de önümüzdeki günlerde ekibiyle birlikte Trabzon’a gelecek. Bu hatlar aracılığıyla TÜRKSAT’ın da Trabzon’a yatırım yapması sağlanacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “TÜRKSAT Genel Müdürlüğümüz ile irtibat halindeyiz. Genel müdür ve ekibi Trabzon’a gelecek. Şu anda alt yapı projemize Telekominikasyon alt yapısını oluşturacak şekilde ilave yaptık. 400 km’lik hat oluşturuyoruz. Burayı kullananlardan alınacak ücreti belirliyoruz. Çünkü önümüzdeki günlerde onlarla sözleşme yapacağız. Bu fiyatlar üzerinden sözleşme yapıp kira bedellerini tahsis edeceğiz” dedi. 
Bu kapsamda bu hatlardan alınacak kira da Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı gelir tarifesine de eklendi.


ÇAY- KUR VE TRABZON AK PARTİ..!

Çay-Kur’da boşalan bir genel müdür yardımcılığının kurumun kuruluşundan bu yana Trabzon’daki üreticileri temsilen Trabzonlu bir bürokratın olması ile ilgili gelenek, geçen yıllarda bozulmuştu… Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu bu geleneği bozmuş, Trabzon kontenjanının Rize’ye kullandırmış.. 

Genel Müdür ve 4 Genel Müdür yardımcılarının tümü Rize’den atanarak görev yapmıştı.

Şimdi, Çay-Kur’da genel müdür yardımcılığı koltuğu boşaldı. Yerine Trabzon’dan bir atamanın yapılması geleneksel bir gereklilik.

Çay-Kur kulislerinden de, Trabzon’dan kimin Genel Müdür Yardımcılığına atanması konusunda liyakati olduğunu araştırdık. Kime demişsek iki isim söylediler.

Biri Araklı Çay Fabrikası Müdürü; Fahrettin Çebi.

Diğeri de Of- Eskipazar Çay Fabrikası müdürü; Halil İbrahim Kurnaz.

Bu iki isim de hem Trabzonlu hem de Trabzon üreticisini hakkıyla temsil eder. Her iki isim de Çay-Kur’un temelinden yetiştiler. Çay-Kur’un en başarılı fabrika müdürlerinden. Yani anlayacağınız dört dörtlük isim.

Bu iki ismi Trabzon’un siyasi dinamikleri araştırsın, soruştursun. Çay-Kur’daki genel müdür yardımcılığına önersinler.

Ama, bu konuda çok ümitli değiliz. Zira, Trabzon’un iktidar partisi dinamiklerinin şu sırlar mesaisini Trabzon il başkanlığı için harcadığını biliyoruz.

Biz yine uyaralım, hatırlatalım..

Çay-Kur genel müdür yardımcılığı makamı bu kez Trabzon’un elinden uçup gitmesin…