VE KTÜ KİME KALDI?

Cumhur ittifakının liderlerin bir araya geldiği son buluşmada Rektörlük atamaları ile ilgili süreç de karara bağlandı.. Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre, KTÜ, hükümetin, uhdesinde kaldı..

Buna göre de rektörlük atamasının ilk süreç tamamlandı.

Şimdi kimin rektörlük ile ilgili şansı var onu irdeleyelim.

En şanlı 3 isim var.

3’ü de Ak Parti’ye yakın isimler.

İlk isim Hamdullah Çuvalcı..

Ak Parti’nin teknik kanadı, Çulvalcı için devreye girdi.

İkinci isim, Asım Örem..

Rektör yardımcısı.. Çok ciddi lobisi var.. Üniversitenin Tıp Fakültesi kanadından ve buradaki öğretim üyelerinin de büyük desteğini almış durumda.

Ve 3’ünü isim Uğur Çevik.

Çevik külliyede Reis’in bilim danışmanı.. Çevik’in de Külliyeye yakın olması şansını artırıyor.

KTÜ’de rektörlük atamasında süreç şöyle işleyecek.

Rektör olmak isteyenler YÖK’e dilekçe ile müracaat edecek.. YÖK dilekçe verenler arasından 3 kişiyi Cumhurbaşkanlığına bildirecek.. Cumhurbaşkanı da kararname ile birini atayacak

TRABZON HER GÜN, HER DAKİKA, HER SANİYE

Cemil Usta futbol sezonunda öyle bir ana, öyle bir duruma, öyle bir zamana, öyle bir mücadeleye, öyle bir algıya girildi ki, her gün her saat, her dakika her saniye, futbola yön veren kurum ve kuruluşlar ile bu kurum ve kuruluşlarda görev yapanlara karşı Trabzonspor camiası uyanık olmalı.

Bu nedenle, taraftarın masa başı oyunlarına dikkat çekmesi.

Divanın hakem hataları ile ilgili toplantılar düzenlemesi.

Belediye Başkanlarının bir araya gelip deklerasyon yayınlaması.

Yerel medyanın ortak manşet ile bazı konulara dikkat çekmesi..

Trabzon’un ve Trabzonspor camiasının anasının ak sütü gibi helaldir.. O nedenle, durmak yok yola devam.

Yani, taraftar hassas olacak. Hassasiyetini dillendirecek.

Camia diri olacak diriliğini gösterecek.

Trabzon’un bütün kurumları seçilmişler olaya dikkat çekecek.. Yani, top yekün, bu şehir ve taraftar 2011-11 sezonu gibi sessiz sakin ve olayları kendi seyrine bırakan bir ruh halinde olmamalı… Ses vermeli.. Sesini çıkarmalı. Bu açıdan şu ana kadar yapılanlar doğru ve güzel hareketler.. Devamı gelmeli. Israrla ve inatla.

İYİ Kİ CÜBBEMDE DÜĞME YOK

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, 55 km yürüdü.. 61 km’yi de Ankara’ya 6 Km kala tamamladı.. Dün Ankara’ya 6 km kala, aracından indi tek başına yürümeye başladı..

Bu arada özellikle Vakfıkebir’de yürürken aşırı  rüzgar ve yağmura yakalanan Suiçmez’i görenler cübbesinin rüzgardan dalgalanmasından hareketle, abla düğmelerini kapasana diye uyardı..

Uysa avukatlık cübbesinde düğme yoktu..

Suiçmez bunu hatırlattı ve düğmem yok iyi ki de yok dedi.. Aşırı rüzgar ve yağmur altında yürüyüşünü tamamladı..

Sibel Suiçmez yolda kendisi ile birlikte yürümek isteyenlere de teşekkür etti, ama yalnız yürüyeceğim dedi…

Suiçmez’in yürüyüşüne avukat arkadaşları araçlarla eşlik etti.. Doktor sevdikleri de her yanında durdu…

Suiçmez, Ankara’daki toplantılara katıldıktan sonra Trabzon’a gelecek ve bir basın açıklaması ile durum değerlendirmesi yapacak..

BÜYÜKŞEHİR'DEN İLGİNÇ ŞİKAYETLER

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin üst düzey bürokratik yapılaşmasında çalışanlar düzeyinde sevinirlilik ve saygınlık açısından TİSKİ Genel Müdürü Tekataş, ilk sırada.. 

İlgili sendikanın üyeleri arasındaki Tekataş çok seviliyor.. Tekataş’ın da işçilerle diyaloğundaki babacanlığı, yaklaşımı onlarla samimiyeti iş disiplininde sağladığı saygınlık Belediyenin her kulvarında seslendiriliyor… 

Danışman Adnan Gül… Gül’ün de özellikle çalışanların memnuniyeti konusundaki çapası takdirle karşılanıyor.. Belediye çalışanları Genel Sekreter Ahmet Adanur’dan da memnun.. Adanur da Belediye çalışanları tarafından seviliyor..Adanur, belediyede sessiz güç ve özellikle işçi düzeyindeki çalışanlarla öyle çok diyaloğa girmiyor. O’nun işi daha çok birim amirleri ile.. 

Belediye çalışanlarının bir de yaka silktiği amirler var..

Bunların başında genel sekreter yardımcısı Mehmet Yanık geliyor… Yanık ile ilgili olarak Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun özellikle bu bürokratı ile ilgili belediye çalışanları nezlinde bir memnuniyet anketi yapmalı.. 

Yanık, çalışanlara sert.. Agresif.. Ne yazık ki, vatandaşa da öyle.. Yanık, Türkiye genelinde çok üst düzey bir bürokratın kuzeni.. Belediyede çalışanlara; sertliği, agresifliği bu özelliğinden geldiğine dair da kanaat hakim.. Yanık, Trabzon’a Osmaniye il genel sekreterliğinden geldi.. Belediyeciliği çok iyi bilmiyor iddiası var.. Çalışanlarla diyaloğunda ve iletişimindeki sertliği, belediye koridorlarından artık fısıltı olarak değil sesli sesli seslendiriliyor.

Mesai arkadaşları bu özelliğinden dolayı Yanık’ı zaman zaman uyarsalar da Yanık eleştirileri kulak ardı ediyor… Bu eleştirilere, Murat Bey memnun olsun diğerlerinin önemi yok diyerek karşılık veriyor(muş) Böyle giderse Yanık, çok erken yıpranacak bunun siyasi faturasını da Zorluoğlu ödeyecek.

AK PARTİ'DE YARIŞ KIZIŞTI

Of Ak Parti ilçe başkanlığı ile ilgili olarak hem sessiz hem sesli kulisler artık açık şekilde atılmaya başlandı.. İlçenin siyaseten güçlü isimlerini, kafasında adaylık olanlarla iliştirilmesi ilçedeki siyası manevraları da renklendiriyor.. Ak Parti’nin ilçede kuruluşundan bu yana önde yer alan bakanından milletvekiline iş adamından eski vekiline herkes bir isim ile ilişkilendirilerek ilçe başkanı formatlanıyor…

Of Ak Parti siyasetinin önemli isimlerinden Dursun Yüksel’e göre, henüz adaylardan biri bir adım öne geçmiş değil.

Adı ilçe başkanlığına geçen Halil Reisoğlu; belediye başkanının desteğini almış gibi görünüyor. Ankara’da da bazı temaslarda bulundu..

3 dönemi tamamladığı için ilçe Başkanı Hakan Terzioğlu’nun tavrı önemli. Terzioğlu, yönetimindeki Erkan Öztürk’ten yana tercih yapabilir..

Partinin ilçedeki kurucuları Halim Kaya’ya teklif getirdi.

Albayrak ailesinin de bir adayı olabilirmiş.

Bu arada il başkanı Haydar Revi de bir an önce sürecin başlamasını bekliyor… Ki, ona göre çalışmasını yapacak..

MÜDÜR ADAYI TRABZON'DA

Adı, Trabzon Kültür ve Turizm il Müdürlüğüne geçen Bakanlıkta üst düzey dair amiri olarak görev yapan Akçaabatlı hemşerimiz Nermin Uzunali, hafta sonunu Trabzon’da geçirdi…

Daire başkanlığının uhdesindeki restorasyon çalışmalarını yerinde izledi..

Kostaki Konağı ve Sümela’da incelemelerde bulunan Uzunali sessizce geldiği Trabzon’da sessizce bazı temaslarda bulundu. İl Müdürlüğündeki mesai arkadaşları ile sohbet etti..

Hafta içinde de tekrar Ankara’ya dönecek..

Bize gelen bilgilere göre de Uzunali, il başkanı Haydar Revi ile bir görüşme de yaptı.

Uzunali’nin özellikle Kostaki konağının restorasyonunun çok titiz davrandığını görgü şahitleri de bize aktardı..