KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü, 20 bin ciltlik kütüphanenin Trabzon kültürüne kazandırılması için yetkililerle görüştüğünü ancak destek alamadığı için kütüphaneyi kendisinin yapacağını söyledi. Kentteki metruk binalardan birinin kütüphane yapılması için tahsis edilmesi talebinin olumlu karşılanmadığını kaydeden Prof. Dr. Üçüncü, yapılacak kütüphanenin uluslararası bir kültür yuvası olacağını dile getirdi.

TRABZON’DAN KÜLTÜRE DESTEK ÇIKMADI

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Kemal Üçüncü, Trabzon’un kültür hazinesine katkıda bulunması için bedelsiz olarak kente kazandırılacak olan 20 bin ciltlik kütüphaneye destek bulamadı. Trabzon’dan destek bulamadığını belirten Prof. Dr. Üçüncü, “Değerli Trabzonlular 20 bin ciltlik bir kütüphaneyi bedelsiz olarak vilayetimize kazandırmak adına yetkililerden metruk binalardan birinin tahsisini istedik.  Partim, cemaatim, tarikatım siyasi desteğim yok, muvaffak olamadık. Nasip olursa, projeyi sivil inisiyatiflerle kendimiz yapacağız. Uluslararası bir müze ve kütüphane olacak. Zorla kütüphane yapacağız sizlere! Ahd ettik.” dedi.  

İYİ PARTİLİ ÖZDAĞ’DAN DESTEK GELDİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. Kemal Üçüncü’nün kütüphane çağrısına kayıtsız kalmadı. Prof. Dr. Özdağ yaptığı açıklamayla Trabzonlulara çağrıda bulunarak Üçüncü’ye destek istedi. Özdağ, “Prof. Dr. Kemal Üçüncü yanlış proje geliştirmiş. 20 bin kitaplık bir kütüphane kurmak istemiş. Trabzon Belediyesi metruk bir bina bile tahsis etmemiş. Trabzon, çocuklarının daha güzel geleceği için Üçüncü Hoca’ya destek ol.’’ diyerek Üçüncü’ye destek istedi.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK YAĞDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Kemal Üçüncü’nün kütüphane çağrısına da tüm Türkiye’den destek yağdı. Düşüncelerini Üçüncü’nün hesaplarına yazan vatandaşlar kütüphaneye maddi ve manevi destek olacaklarını belirterek binlerce kitap bağışında bulunacaklarını bildirdiler.