Bektaş, meteor düşmesinin dünyanın en doğal olaylarından biri olduğuna dikkat çekerken korkulacak bir durumun olmadığını söyledi. 

AĞUSTOS VE EKİM AYLARININ BAŞINDA.. 
Meteor yağmurlarının bir takvimi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bektaş, özellikle Ağustos ve Ekim aylarında Türkiye’nin içinde bulunduğu kuzey yarım kürede görmenin mümkün olduğunu söyledi. 
Bektaş, “Özellikle Ağustos ve Ekim aylarının başında kuzey yarım kürede özellikle Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede bu meteor yağmurlarının daha çok şov şeklinde görmek mümkün” dedi. 

KUYRUKLU YILDIZLARIN MOLOZLARI
Meteorların uzayda kuyruklu yıldızların molozları diye değerlendirildiğini ifade ederek, “Bunlar nedir? 'Uzayda kuyruklu yıldızların molozları' diyebileceğimiz parçalardır. Bu parçalar atmosfere girdikleri andan itibaren yüksek sıcaklık ve sürtünmeden dolayı azami bir enerji açığa çıkarıyorlar ve parlıyorlar. Bunların büyük bir kısmı atmosferde eriyor ve dünyaya da taş olarak düşmüyor ama bazıları da taş olarak düşüyorlar” dedi. 

YENİ BAŞLADIK!
Dünyaya uzaydan gelen parçaların özelliği olduğunu ifade eden Bektaş, bunlardan bir kısmının demir, bir kısmının kayaç, bir kısmını da ikisinden oluşabileceğini ifade etti. 
Üniversitede öğretim görevlisi olduğu dönemde bazı vatandaşların göktaşı olabileceğini değerlendirdiği taşları kendilerine getirdiğini aktaran Prof. Dr. Bektaş, “Endişe edilecek ve korkulacak bir durum söz konusu değil. Ağustos ve ekim aylarında meteor düşmelerini görebileceğiz, daha yeni başladık” ifadelerini kullandı.