Geçtiğimiz günlerde Küçük Şeyler Anaokulları kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen, KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde çocuk eğitimi konusunda öğretmen ve velilere çok önemli uyarılarda bulundu. 
Türkiye’nin alanında en sevilen isimlerinin başında gelen psikolog, eğitimci ve yazar Prof.Dr. Dökmen’ in hitabeti, anlatımı ve olaylara bakış açısı salonu dolduran ebeveyn ve öğretmenleri oldukça büyüledi. Dökmen özellikle bağlı olmak ile bağımlı olmayı birbirinden ayırmaları gerektiği hususuna dikkat çekerek şöyle konuştu: 
“Özgüvenli kişi, yakınlarına bağımlı olmaz, bağlı olur. Öz bakımını kendisi yapan çocuk ise özgüvenli olur. Öz bakım becerisi eksik çocukların özgüvenleri de eksik olur. Bunların bağımlı, kaygılı olma ihtimalleri yüksektir. Anne babalar çocuklarına mantıklı ve gerçekçi açıklamalarla sınırlar koyduklarında, hem çocuk hem de anne baba rahat eder.” 
Alkışlar eşliğinde anlatımını noktalayan Dökmen’e okulun kurucusu Burak Demirkır ve okul müdürü Sevgi Özer tarafından plaket ve Lösemili Çocuklar Vakfı LÖSEV Yaşam Sertifikası takdim edildi.