Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen iç organ kanseri ve tüm dünyada en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu belirtti.

Dünyada her yıl 899 bin yeni prostat kanseri saptandığına işaret eden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyada 258 bin kişi prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir. 2030’lu yıllara gelindiğinde, dünyada yılda 1 milyon 700 bin yeni prostat kanseri vakası görüleceği ve 499 bin hastanın prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybedeceği öngörülmektedir. Prostat kanseri ülkemizde erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türüdür ve her yıl Türkiye'de 100 bin erkeğin 39’unda bu kanser teşhis edilmektedir." 

Hamzaoğlu, en önemli riskli grubu aile öyküsü olan bireylerin oluşturduğunu belirterek, bu konumda olanların düzenli olarak ürolojik muayeneden geçmesini önerdiklerini kaydetti.

Hamzaoğlu, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Günü sebebiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatih Devlet Hastanesi üroloji poliklinikleri önünde bulunan stantlarda prostat kanseri ile ilgili broşür dağıtılarak bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapılacağını da bildirdi.