61SAAT HABER SERVİSİ - Moderatörlüğünü Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yapacağı panele; Rusya Devlet Başkanlığı Akademisi (RANEPA) Resmi Temsilcisi ve Asya Polis Teşkilatı (ASIAPOL) Kurucusu Talat Enveroviç Çetin, Emekli Korgeneral  İsmail Hakkı Pekin ve Uluslararası Tahkim Hâkimi Hasan Türksel konuşmacı olarak katılacak. 

Konuklardan en dikkat çekici isimlerden biri ise Talat Çetin… Türk asıllı Rusya vatandaşı olan Çetin, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in sağ kolu olarak tanımlanıyor. Türk Akımı Projesinin de isim babası olan Çetin,  kuruluş çalışmalarına başlanan “Asya Polis Teşkilatı” ASIAPOL’un kurucuları arasında yer almıştır. Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi içinde korgeneral rütbesiyle görev yapan Talat Enveroviç Çetin, 2019 Ocak ayı itibarıyla Vladimir Bölgesinden Rus Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi RANEPA’nın tam yetkili Türkiye temsilciliğini de üstlendi. 


Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ise  2007- 2011 yılları arasında Genel Kurmay İstihbarat Başkanlığı yaptı.Pekin, Kıbrıs Barış Harekâtı Bronz Liyakat Madalyası sahibidir.


Uluslararası Tahkim Hâkimi Hasan Türksel,  2013 yılından beri Tahkim Hâkimliği’ne devam etmektedir. Adnan Menderes Üniversitesi Finansal Yönetim Eğitimi & Proje Yönetimi & Eğitim ve Uygulama Çalışmaları sürmektedir.
Uluslararası ICSNGD Tahkim Mahkemeleri Türkiye Başkan Danışmanı’dır.