TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu toplumsal yaşamda emniyet birimlerinin çok önemli görev üstlendiğini belirterek zor ve meşakkatli bir mesleğin icra edildiğini söyledi.  Trabzon Emniyet Müdürlüğü çalışanlarını ve tüm çalışanların polis gününü Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’ın şahsında kutladığını dile getirdi.

“Emniyet Müdürü Ertan Yavaş: Radar kontrollü uygulamalarını önceden vatandaşa internetten ilan ediyoruz”

Trafik kontrollerinde, sürücülere yöresel keşan içinde fındık dağıtma uygulaması ile dikkat çeken Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş TTSO heyetini kabulde yaptığı konuşmada vatandaşı sürekli bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bu amaçla görev döneminin başlangıcından beri Trabzon’da özellikle trafikte yapılan emniyet kontrollerinin internet sayfasından duyurulduğunu, vatandaşların önceden tedbir almalarını ve bu yöntemle bilinçlenmelerini sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Trabzon’da gün içinde yaşayan nüfusun her gün komşu illerden geldiğini, bunun beraberinde aşırı bir trafik yükü getirdiğini ifade eden Yavaş, özellikle trafik kontrollerinin yapılacağı alanları kamuoyu ile paylaştıklarını ifade etti.

Yavaş, radar başta olmak üzere diğer trafik kontrollerinin yapılacağı karayolu güzergâhlarını uygulama öncesinde internet aracılığı ile sürücülere ilan edildiğini, uygulama anında da karayolu üzerinde uyarı materyalleri konulduğunu aktardı.

Bu uygulamanın olumlu sonuçlarını aldıklarını kaydeden Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, “Biz kontrollerimiz hakkında vatandaşımızı önceden bilgilendiriyoruz. Yani bir anlamda tuzak kurmuyoruz. Bilgilendirme ile arzuladığımız kurallara uyulmasını sağlamak istiyoruz. Bu bir bilinçlendirme yöntemi oldu ve bir hayli de başarılı olduk. Bir yandan trafik akışı sorunsuz sağlanırken diğer yandan da vatandaşlarımızın trafikteki emniyetini güven altına almış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’a kutlama ziyaretine TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu yanı sıra Meclis Başkan Vekili İbrahim Nalbant ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Sağlam, İsmail Öztürk, Erkut Çelebi,   Tolga Avcı, M.Zihni Serdar, Özcan İlarslan, Mustafa Albayrak ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.