61SAAT HABER SERVİSİ
Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde tüm evraklarını tamamlamasına rağmen yaptığı milyonluk tesisi hizmete açamayan Gürkan Malkoç, savcılığa şikayette bulunup Trabzon Valiliği’ne ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na konuşu arz etti.

'SİZİN ŞAHSİ MESELENİZ'


Kendisini tüm makamların haklı gördüğünü belirten Gürkan Malkoç, ‘Trbzon Büyükşehir Belediyemize gittik, partimizin belediyesi alt belediyemiz ezemeyiz dedi. Milletvekili adayımız o dönemin il başkanı Sayın Adnan Günnar’a gittik, sizin şahsi meseleniz dedi.

'KAMULAŞTIRMA PARASI ÖDEDİM, 70 KİŞİYE İSTİHDAM'

TSE Belgesini aldık, tüm izinleri yasal, önümüzde bir arsa vardı, onu kamulaştırdık 90 bin TL kamulaştırma parası ödedim. Ama canıma tak etti. Bende böyle bir pankart ile tepkimi dile getirdim. 
Haksızsam beni assınlar, ama Allah aşkına ben burada 70 kişiye istihdam sağlayacağım. Sayın Belediye Başkanımız Rahmi Üstün’ün kendine ait petrol istasyonları var benden 1 kilometre ileride. Acaba bunun için mi bize izin vermiyor. 
Trabzon’un Hakkaniyetli Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na sesleniyorum, Adaletsizsem asın beni ama hakkım yeniyorsa Sayın Gümrükçüoğlu hak yerdirmez, kendi belediyesi de olsa buna müsaade etmez’ diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan hakkının verilmesini istedi. 

İLÇE RAHMİ ÜSTÜN'E TEPKİLİ
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün kendisine ait olan petrol istasyonunun belediye başkanı seçildikten sonra yakın akrabasına devrettiği de öne sürüldü. 
1.5 milyonluk yatırımı yıllardır bekleyen mahkemelerce haklı görülen işletme sahibine böylesine bir haksızlık yapılması ilçede de büyük tepkilere neden oldu. Rahmi Üstün'ün özgeçmişinde de Üstün Petrol Şirketinde yöneticilik yaptığı ibaresi yer alıyor.