Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, hem yolcu hem de sefer bazında THY'nin Trabzon seferlerinde yüzde 12 düşüş olduğunu açıkladı. Özel sektörün üzerine düşeni yaptığını ve gelecek yıl da bu çabasına devam edeceğini kaydeden Hacısalihoğlu, ''THY’nin de gereğini yapması gerekiyor. Ulaşım engelinin aşılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

''160 bin kişi Trabzon'a gidemedi''

THY'nin sefer sayısındaki yüzde 12'lik düşüşten dolayı 160 bin kişinin Trabzon'a gidemediğini kaydeden Suat Hacısalihoğlu, bu şartlar altında hedefledikleri ziyaretçi sayısına ulaşmalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Hacısalihoğlu, ''THY belki bir uçak bir yolcu hesabı yapabilir. Ama turistin gideceği şehre bırakacağı paranın hesabını da çok iyi yapması gerekir.'' ifadelerini kullandı.

''Yabancı yolcu sayısı 400 bine, geceleme sayısı 2,4 milyona ulaştı''

Yurt dışından direkt uçuşlarla kente gelen ziyaretçi sayısının yüzde 57 arttığını söyleyen Hacısalihoğlu, hava yolu ve kara yoluyla Trabzon'a 400 bin yabancı turist geldiğini ve toplamda 2.4 milyon gecelemeye ulaşıldığını açıkladı.

''Önemli olan turisti buraya getirmek''

THY'nin bu takamları dikkate alarak turist sayısının artacağını hesaplaması gerektiğini ifade eden TTSO Başkanı, ''Önemli olan turisti buraya getirebilmek. Özel sektör yapacağını yaptı. Önümüzdeki sene bu çabasına devam edecek ama THY’nin de gereğini yapması gerekiyor. Ulaşım engelinin aşılması gerekmektedir.” diye konuştu.