Peygamber Efendimiz, Müslümanlar ile Ehl-i Kitab’ın oruçları arasındaki en büyük farkın sahura kalkmak olduğunu ifade etmiş (Müslim, Sıyâm, 46), az bir şeyle de olsa sahur yemeği yememizi tavsiye etmiştir. 

 Sahur, Ramazan gecelerinin mutluluğudur. Sahura kalkmak demek, Rabbimize olan manevi miracımızdaki isranın peşine düşmek demektir. Musa Peygamber’in başlangıçta alelade bir ateş sandığı ışığın nur olduğunu fark ettiği gece gibi, Muhammed Mustafa’nın Mekke’deki Hicr’den Kudüs’e yürüdüğü İsra Gecesi gibi, Hira’da Kur’an’ı kucaklayan Kadir Gecesi gibi sahur gecelerimiz kalplerimizi öyle ışıldatıp aydınlatır. 

 Gece namazlarına iştirak eden meleklerle birlikte namaz kılmak için, sahur yemeklerinin bereketini yakalamak için sahura uyanmak, aslında kulluğa uyanmaktır. (Soner Gündüzöz, Orucu Anlamak, Ankara-2012, s.61-62)

GÜNÜN DUASI: “Allah’ım! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği istiyorum.” (Müslim, Duâ, 72)

GÜNÜN SÖZÜ: Kur’ân sözlerin en güzeli ve en beliğidir. 78 Tarih bilmeyen diplomat, pusuladan anlamayan kaptana benzer. Her ikisinde de karaya oturma tehlikesi kaçınılmazdır. 78 Her ne vakit bir iş tamam oldu denirse bir eksikliği beklemek lazımdır. Ahmet Cevdet Paşa

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, Kavuklu Pişekar Tiyatro Gösterisi, Hacıvat Karagöz Tiyatro Oyunu, Ney Dinletisi, Sema Gösterisi, Meddah