Oruç günlerinde biz hanımlar mescide gider, yavrularımıza renkli yünlerden oyuncaklar hazırlar, onlardan biri açlığını hatırlayıp yiyecek istediğinde (emzik gibi) bunları ağızlarına verirdik.” (Müslim, Sıyâm, 136) Biz de yavrularımıza oruç tutmanın lezzetini tattırmalıyız. Bırakalım onlar da bizimle sahura kalkmanın huzuruna ersinler. 

 Gecenin karanlığında bütün aile gibi sırf Allah rızasını elde etmek için sıcacık yataklarını terk edip bu tatlı telaşa katılsınlar. Küçücük yürekleriyle ertesi günün orucuna niyetlenmeleri, minik elleriyle dualarımıza ortak olmaları, bizim için de büyük bir kazanç değil midir? 

 Küçük olanlara Anadolu’da tekne orucu diye anılan yarım günlük aç kalma uygulamasını yaptırmak, araya öğle yemeği koyup iftara dek oruçlu kalmasını sağlamak, ileride tutmakla yükümlü oldukları oruçlarını daha rahat tutma imkânı verecektir. (Soner Gündüzöz, Orucu Anlamak, Ankara-2012, s.49)

GÜNÜN DUASI: “Allah’ım! Bana öğrettiğin şeyleri hakkımda faydalı eyle, bana fayda verecek şeyleri öğret; beni, bana fayda verecek ilim ile nasiplendir.” (Hâkim, Deavât, No: 1879, I)

GÜNÜN SÖZÜ: Eski dünyada bakındım ki ne âlemler var? Sormayın gördüğüm âlemleri, hiç söylemeyim: Yâdı temkînimi sarsar da kan ağlar yüreğim. O Buhârâ, o mübarek o muazzam toprak; Zilletin koynuna girmiş uyuyor müstağrak! İbn-i Sînâ’ları yüzlerce doğurmuş iklîm, Tek çocuk vermiyor aguşuna ilmin, ne akîm! Mehmet Akif Ersoy

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
GENÇLİK İFTARI
 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, Resul aydemir Konser, Mesneviden Hikayeler, Havai Fişek Gösterisi,