Milletlerin kaderi, yetişmekte olan genç nesillere bağlıdır. Eğer gençler ihmal edilecek olursa bütün bir milletin hayatı tehlikeye girer, geleceği karanlık olur. Gençler, çok kıymetli ve meyve vermeye müsait bir fidana benzerler. 

 Gelişip olgunluk devresine ulaşıncaya kadar devamlı bakım ve kontrol etmek, onların terbiyesi ile meşgul olmak ve onlara iyi fikirler aşılamak gerekir. Onlar insanlık meziyetinin, yurt ve millet sevgisinin, dinî ve milli geleneklerimizin birer sembolü olarak yetiştirilmelidir. Milli seciyeye sahip bir nesilden hiçbir zaman tehlike gelmez. 

 Tehlike, milli ruh ve dinî inançtan uzak, başka milletlerin uydusu hâline gelen yabancı ideolojilere kurban olan nesilden gelir. Gençlerini iyi yetiştirmeyen milletler, huzursuzdur. Anarşi ve terörün kıskacından kendilerini kurtaramazlar. Bu toplumlarda, sevgi, güven ve kardeşlik bağları kopar.

GÜNÜN SÖZÜ: Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın! Ölümden ilerde varış dediğin, Geride ne varsa bırak utansın! (Necip Fazıl Kısakürek)

GÜNÜN DUASI: “Allah’ım! Fakirlikten, yoksulluktan ve zilletten sana sığınırım. Haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan da sana sığınırım.” (Ebû Dâvûd, Vitr, 32)

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama etkinliği, Palyaço gösterisi, Film Gösterimi, Meddah Gösterisi, Temel Fadima Tiyatro oyunu, İlizyonist Gösterisi, Ateşbaz, Jonglör..