Oruçlunun, orucunu açarken edeceği duanın geri çevrilmeyeceği müjdesi yüreklerimizi sevinçle doldurur. Ramazan’ın her anı kıymetli olmakla beraber özellikle iftarları dualarımızla ihya etmek bizler için bulunmaz bir fırsattır. 

 Sofralarımızı kaldırdıktan sonra Allah Resûlü’nün ettiği dua gibi “Rabbimiz! Güzel ve bereket dilekleriyle dolu ama bir o kadar yetersiz olan ve dilimizden düşürmediğimiz, vazgeçemediğimiz tüm övgülerle sana çokça hamd ediyoruz.” (el-Hamdü lillâhi kesîran, tayyiben, mübâreken fîhi gayre mekfiyyin velâ müveddain velâ müstağnen anhü Rabbenâ) (Buhârî, Et’ime, 54) şeklinde Allah’a olan teşekkürümüzü bir kez daha dile getirmek, yediklerimizi daha lezzetli ve bereketli kılacaktır. (Soner Gündüzöz, Orucu Anlamak, Ankara-2012, s. 81-82)

GÜNÜN DUASI: “Ey Rabbimiz! Bizi ve imanda bizden önce olan din kardeşlerimizi mağfiret eyle ve kalbimizde mü’minler için kin ve haset bırakma. Ey Rabbimiz! Sen çok şefkat ve çok merhamet sahibisin.” (Haşr, 59/10) 

GÜNÜN SÖZÜ: Ya Rab, şu muazzam Ramazan hürmetine, Kaldır aradan vahdete hail ne ise! Ya Rab, şu asırlarca süren tefrikadan, Artık ezilip düşmesin ümmet ye’se! Mâdâm ki verdin bize bir rûh-i nevin... Yâ Râb, daha bir nefha-i te’yîd insin! (Mehmet Akif Ersoy)

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
 Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, Kavuklu Pişekar Tiyatro Oyunu, İbiş Kukla Gösterisi, Abdurrahman Önül Sohbet…