Sabah namazına kalkmakta zorlanana, gece uyanmayı; Kur’an-ı Kerim’i düzenli okumaya vakit bulamayana, Kur’an tilavetinin tadını; camiye gidemeyene camiye, cemaate katılmanın yolunu; infakta zorlanana tasadduk etmeyi; dünyanın akışına dur deyip ukbaya dönebilmeyi öğretir.

 Bu eğitim, kazanılan davranışların alışkanlığa dönüşebilmesi için tam bir ay devam eder. 

 Ramazan ayı iftarıyla, sahuruyla, teravihleriyle gönle huzur, aileye mutluluk verir. Diğer aylarda farklı vakitlerde yemek yiyen, aynı evde olmalarına rağmen bir araya gelemeyen aile bireyleri iftar ve sahur sofralarında bir araya gelirler. Ailece çocuklarla birlikte iftar eder, iftarın sevinç ve neşesini, sahurun bereket ve huzurunu hep birlikte paylaşırlar. 

 Ramazan mektebi, bayramla son bulur. Mektebin talebesinin kazandıklarına, öğrendiklerine ve yenilenmeye dair sevincinin izharıdır bayram. Aile, komşular, akrabalar ve tüm din kardeşleri bu sevince ortak edilmelidir.

GÜNÜN DUASI: “Rabbimiz! Hesap kurulacağı gün beni, anamı, babamı ve müminleri bağışla!” (İbrahim, 14/41)

GÜNÜN SÖZÜ: Bâtılda etmedik karar Hak’dan yana etdik firar Şer’e muhalif her ne var Estağfirullâh el-azîm Kimin yolu ilhâd ola Sanma kul irşâd ola Âhir demi berbâd ola Estağfirullâh el-azîm Şer’i bırakmamış selef Sonra gelen hayrü’l-halef Olmayalım biz de telef Estağfirullâh el-azîm (Sunullah Gaybî)

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR SONRASI RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ: 
Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şerbetçi, Yüz Boyama, Palyaço, Kördüğün Tiyatro Oyunu, Ney Dinletisi, Sema Gösterisi, Mesneviden Hikayeler 
(Etkinlik İpekyolu Fuar Alanında düzenleniyor)