Şalpazarı'nın Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Refik Kurukız aday tanıtım toplantısında yaptığı bozkurt işareti ile Türkiye gündemine oturdu. Ülkücü çevrelerce cumhurbaşkanının yanında bozkurt işareti yapması eleştirildi. Bu konuda uzun süre sessiz kalan Kurukuz, bu sessizliğini 61saat.com'a bozdu. İşte Kurukız'ın açıklamaları...

İL BAŞKANIMIZDAN İZİN ALDIM

Ben Türk milliyetçisiyim, ülkücüyüm okuldan beri. Türk kültüründe büyüğe saygı vardır. Cumhurbaşkanının huzurunda AKP’hin yaptığı tanıtım toplantısında sahneye çıkıyorum ve Cumhurbaşkanı diyor ki Şalpazarı’nda aday göstermiyoruz, MPH adayı Refik Kurukız’ı destekliyoruz dedi. Ben MHP’de siyaset yapıyorum, benim genel başkanım cumhurbaşkanının huzurunda basın mensuplarının huzurunda halkın huzurunda her yerde yakasını ilikliyor. Yani Türk kültüründe, töresinde, İslam’da böyle bir ahlaki duruş var. Ben de sahneye çıkmadan önce il Başkanım Bekir Sıtkı Tarım’a ‘’ben sahnede Bozkurt yapacağım’’ dedim, ben izni ondan aldım.

CUMHURBAŞKANIMIZ TABİ Kİ YAPABİLİRSİN DEDİ

Sahneye çıktıktan sonra kendisi bana hayırlı olsun dedi. Ben de kendisine %73 referandum oyu çıkarttığımızı, batı ilçelerinin en yüksek oyu olduğunu; Cumhur İttifakı’nda da %73,4 oy çıkarttığımızı kendisini sevdiğimi, çalıştığımı da söyledim. Bu esnada da Şalpazarlılar sizi görmek istiyor, bunu da hak ettiklerini düşünüyorum sizden söz istiyorum dedim. Tabii hoşuna gitti, tamam geleceğim dedi. Bunun üzerine de hayırlı olsun dedikten sonra, ben yapabilir miyim demedim, ben Bozkurt işareti yapacağım Sayın Cumhurbaşkanım dedim. Anlamadı, tekrar söyledim. Tabii ki yapabilirsin dedi, hoşuna gitti zaten.

CUMHUR İTTİFAKI RUHUNA UYGUN BİR HAREKET

Aslında burada tebrik edilmem lazım, orada MHP’li bir belediye başkanı olarak herkesin huzurunda AKP’nin toplantısında MHP’li olduğumu, ülkücü olduğumu Bozkurt işareti ile belirttim. Kaldı ki Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun bir hareket. O Rabia işareti yaptı ben Bozkurt yaptım.

Bunda yadırganacak ne var yani, anlayamıyorum. Bunu eleştirenler aynı zamanda Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’yi eleştiriyor. Çünkü bizim kültürümüzde bu var, büyüğe saygı yani…

BAĞIMSIZ ADAYLAR

Tabi ki beklentisi olan arkadaşlarımız vardı, kendince haklı sebepleri olan başkanlık hayali olan arkadaşlar vardı. Ben gittim genel başkanımın elini öptüm, o da hayırlı olsun devam et dedi. Genel başkanıma gittim, adaylık başvurumu yaptım o da aynı şekilde hayırlı olsun dedi. 

Aday adaylığı için genel merkeze giden arkadaşlara Refik Kurukız’ın aday olacağını söylediler. Ben aday olduğum anda karşımdaki arkadaşlarımın tamamını bütün partilerin aday gösterebileceğini göre göre aday oldum zaten. 

Sonrasında Cumhur İttifakı çerçevesinde, MHP 16 ilçeyi AKP’ye bıraktı. Burada bir ittifak var. Onun için lidere biat vardır, iki parti bir araya gelmiştir. Biz ilçemizi Cumhur İttifakı ile iktidara taşımış oluyoruz. İlçemize daha iyi hizmetler yapmak için buradayız, biz belediye başkanlığı  için hesap peşinde değiliz. 

Küçük bir ilçeyiz, duruşumuzla ve hizmetimizle halk tarafından seviliyoruz. Halkın sevgisini kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Tüm partileri kucaklayacağız. Hatta zaman zaman öyle tarafsız olduk ki bu belediye başkanı hangi partiden diyenler oldu. Yani o derece tarafsız olduk. Adaylık müracatımızdan sonra da partimizi de öğrenmiş oldular.

Biz Türk milliyetçisiyiz, insanımızı seviyoruz ve onun için diyoruz ki derdi millet olanın sedası hizmettir. Milletin yolunda elimizden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğiz.