Perşembe ilçesinde sahil yolu üzerinde iş yeri bulunan ve "Vonalı Celal" olarak tanınan 75 yaşındaki Öztürk, turşu çeşidi sayısını her geçen gün artırıyor.

Turşularını gurbetçiler aracılığıyla yurt dışına da gönderen Öztürk, lahana, erik, karayemiş, hamsi, yumurta, kesme biber, şalgam, sakarca, kuymak, kırışan, kereviz, mantar, kabalak, çağla, biber yaprağı, alıç, Gelibolu, melocan, ham erik, kaya koruğu, deniz börülcesi, Ahlat, şeftali, döngel, sarımsak, galgirik ve frenk üzümü gibi değişik ürünlerden yaptığı turşu çeşitlerine yenilerini ekliyor.

Doğadan yetişen her türlü meyve ve bitkinin turşusunu yapan Öztürk'ün hedefi ise başka yörelerin turşularını da Ordu'ya taşıyarak çeşidini 200'e çıkarmak.

Öztürk'ün oğlu Hasbi Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının turşu çeşidini her geçen yıl artırdığını söyledi.

Her türlü bitki ve meyvenin yanı sıra yumurta, balık, hamsi gibi ürünlerin de turşularını yaptıklarını ifade eden Öztürk, "Amacımız en kısa sürede 150 çeşit turşuyu daha da artırmak" diye konuştu.

-Turşuların kilosu 3 ile 10 lira arasında değişiyor-

Turşularına Türkiye'nin her yerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden ilginin olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"1973 yılında başladığımız turşu işine bugün büyük bir heyecan ve zevkle devam ediyoruz. Dedelerimizden öğrendiklerimizi bugün günümüze taşımaya çalışıyoruz. Her geçen yıl çeşitlerimiz artıyor. Mümkün olduğu kadar yeni ürünleri halkımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Turşularımızın çoğunluğunu doğal ortamda yetişen bitki ve meyve türleri oluşturuyor. Son yıllarda bu çeşitlerimize ilk defa denediğimiz balık, hamsi ve haşlanmış yumurta çeşitlerini de ekleyerek bir ilk gerçekleştirdik. Şu anda iş yerimizde 150 çeşit turşumuz mevcut. Amacımız bu çeşitlerimizi daha da artırarak kendi rekorumuzu kırmak. Türkiye'de bu kadar turşu çeşidi olan başka bir yer var mı onu da bilmiyoruz ama biz kendimizi bu anlamda hep geliştirmek istiyoruz."

Öztürk, bir turşunun ağzı açılmadan en az 2-3 yıl boyunca saklanabildiğini, turşuların kilosunun 3 ile 10 lira arasında değişen fiyatlardan satıldığını sözlerine ekledi.