Hasan Tuncel-61saat Haber Merkezi:Hayrat Belediyesi’nden bağımsız belediye başkan adayı olan ve seçimi kazanan Mehmet Nuhoğlu 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu. “Hayrat’tan tüm Türkiye’ye ders çıkarılmalıdır” diyen Başkan Nuhoğlu, Hayratlı seçmenin büyükşehirde AK Parti’ye yüzde 82 oy verdiğini hatırlattı. İşte o açıklamalar:

AK PARTİ’YE GEÇECEK Mİ?
Mehmet NUHOĞLU: Şuanda hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Zaman ne getirir bilemiyorum. Hayrat’ın menfaatleri doğrultusunda gerekeni yaparız. Halkımız, bize güvenen insanlar, beraber çalıştığımız arkadaşlarımız nasıl hareket edelim derse o karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Benim rotamı seçmenimiz ve Hayrat’ımızın beklentileri şekillendirecek. Benim için en önemli olan Hayrat’ın menfaatidir, halkımızın menfaatidir. 

KIRGINLIĞI VAR MI?
Mehmet NUHOĞLU: Kırgınlığım var. Hak etmediğim şeyleri benim için söylediler. Yıllarca birlikte çalıştığım insanlar beni çok üzdü ve kırdılar. Hayatta söylemediğim şeyleri söyleyerek insanları kandırmaya çalıştılar. Ben yine de hakkımı helal ettim onlara. 

HAYRAT’I AK PARTİ NASIL KAYBETTİ?
Mehmet NUHOĞLU: Hayrat’ı nasıl kaybettiler iyi analiz etmeleri lazım. Ulusal haber kanallarında bugün Hayrat’tan bahsettiler. “Yüzde 95 oy alınan Hayrat ilçesini Ak Parti nasıl kaybedebilir?” diye tartıştılar. Bunu iyi görmek gerekir. 

HAYRAT BÜYÜKŞEHİRDE AK PARTİ’YE YÜZDE 82 OY VERDİ
Mehmet NUHOĞLU: Hayrat Büyükşehir Belediye başkanlığına AK Parti’ye yüzde 82 oy verdi. İlçe belediye başkanı nasıl yüzde 40 oy alıyor. Burayı da iyi görmek gerekiyor. Hayrat halkı davasına sahip çıktı. Büyükşehirde partisine oy verdi. Ama Hayrat’taki davasına da sahip çıktı. Onlarla beraber olan, onlar için çalışan insana da sahip çıktılar. Büyükşehir’de kime verelim diye soranlar oldu. Burada ben karışmadım ve vatandaşlarımıza “siz en iyisini bilirsiniz, büyükşehirde kime isterseniz ona verebilirsiniz” dedim. Beni biliyorsunuz kimseyi eleştirmem, yüzüne söylerim arkasından konuşmam.

HİZMETTE ART NİYET OLUR MU?
Mehmet NUHOĞLU: Büyükşehir Belediye Başkanının bize art niyeti olacağını zannetmiyorum.  Zaten ilçemizin ödenekleri hükümetten gelecek ama ayrıca büyükşehir belediye başkanımız da ilçemizi ötelemeyecek ve kendi görevlerini yapacaklardır. 

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ SAYEMDE 188 OY ALDI
Mehmet NUHOĞLU: Hayrat’ta Bağımsız Türkiye Partisi benim sayemde 188 oy aldı. Seçmenimiz beni zannederek oyu yanlışlıkla onlara verdi. Bir kısmı da hem Bağımsız Türkiye Partisine vurmuş hem bağımsız aday olarak Mehmet Nuhoğlu’na vurmuş. Bunu da sandık başındaki arkadaşlarımız bize söylediler.

AK PARTİ İLE YENİ BİR REKOR KIRABİLİRDİK
Mehmet NUHOĞLU: Tabiki de ister istemez kırgınlığımız oluyor. AK Parti ile birlikte yürüseydik yeni rekor kırabilirdik. Yüzde 95 oy alırdım diye düşünüyorum. Kimse aday olmayacaktı yüzde 100’e yakın oy alırdık. AK Parti’nin kaybettiği yerlere bakın hep aynı şeyler. Aday yanlışlığı yüzünden kaybetti. Yomra’sı, Hayrat’ı, İstanbul’u, Ankara’sı hem aynı sebepten kaybedildi. 

ARAYIP TEBRİK ETTİLER
Mehmet NUHOĞLU: Yöneticilerimiz arayıp tebrik ettiler beni. Hatta eski bakanlarımızdan da arayıp tebrik ettiler beni. Aramızda soğukluk yok. Beni sever onlar. İl Başkanımız, Vekillerimiz, Bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız hepsi sever beni. Ben de onları severim. İnşallah hayırlı olur.