KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal Trabzon’da yapımı planlanan ve proje bedeli yüzde 50 oranında artan Çocuk Hastanesi için Kalkınma Bakanlığı’nı harekete geçiren ve kaynak aktarımında bulunulmasını sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti. Proje bedelindeki artışın Kalkınma Bakanlığı’ndan ayrılan kaynakla temin edildiğini kaydeden Rektör Baykal, önümüzdeki birkaç ay içerisinde ana yapım ihalesine çıkılacağı müjdesini verdi.
SOYLU KALKINMA BAKANLIĞI’NDAN KAYNAK ÇIKARTTI

Çocuk Hastanesi’nin proje bedelinin çok yüksek çıktığını hatırlatan Baykal, “Ekstra izin alınması için Kalkınma Bakanlığı’na başvurmuştuk. Sağ olsun Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu desteğiyle kaynak çıktı. Kaynak geldi şu anda ihale hazırlığını yapmaktayız. İnşallah yakında ihale gerçekleştirilecek. Proje bedelinde yüzde 50’lik bir artış oldu. Biraz proje büyüdü, dolar ve döviz kurlarında artış nedeniyle fiyatta yükselme oldu. Ancak sonuçta arzu ettiğimiz özellikte ve kalitede çocuk hastanesi projesi onaylanmış oldu. Proje maliyetini şu aşamada kamuoyuyla paylaşmak istemiyorum. Zira hastane ihaleye çıkacak.  İhale önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta Kamu İhale Kurumu’na ilan için gönderilecektir. Bu ilanlar sıraya konuyor. Bazen erken, bazen geç olabilmektedir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde ana yapım ihalesi yapılacaktır.

Bu biraz da İhale Kurumu’nun tavrına göre şekillenecek” dedi.    Trabzon’da yapılacak ve Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyacak olan çocuk hastanesinin projesinin tamamlanarak kendilerine teslim edildiğini kaydeden Baykal, “Bazen ihale sürecinde uzamalar olabiliyor. Ama 2016 yılı ilk aylarında ana yapım ihalesinin yapılabileceğini düşünmekteyiz. Ana yapım ihalesine çıkıldıktan sonra başlayan çalışmalar sonrası ise hastanenin tamamen bitmesi 3 yılı bulabilecektir. Yapım ihalesini takiben başlayacak çalışmalar sonunda hastanenin bitirilmesi ise ihaleyi alan firmanın çalışma durumuna göre değişecektir. Kimi firma inşaatı 2 yılda bitiriyor, kimisi daha uzun bir sürede tamamlıyor. İnşallah ihaleyi iyi bir firmanın almasıyla inşaatın tamamlanmasının 3 yılı geçmeyeceğine inanıyorum” dedi.