61SAAT HABER SERVİSİ / ÖZEL - Hatta bazı öğrencilerin notları bir saat arayla değiştirildiği çan eğrisi sistemi ile not ortalaması alınarak verilen verilerin de yanlış çıktığını belirterek KTÜ senatosunu uyardık. Konuyla ilgili KTÜ Rektörü Süleyman Baykal'ın talimatı ile bir çalışma yapıldı ve sistem ancak 2 gün sonra düzeltilebildi.
REKTÖR 61SAAT'E KONUŞTU

KTÜ internet portalında takip edilen  ve öğrencilerin şifreyle girip notlarını kontrol ettiği Öğrenci Bilgi Sistemiyle ilgili yaşanan aksaklıklarla ilgili 61saat'in sorularını yanıtlayan KTÜ Rektörü Süleyman Baykal da konuyla ilgili olarak, "Sistem şu anda düzeltildi son kontrollerini yapıyoruz. Öğrencilerimizin bir daha böyle bir sorun yaşamalarını istemiyoruz. Program alt yapısında çıkan aksaklıklar nedeniyle ufak bir sorun oldu. Bu konuyla ilgili her hangi bir öğrencimiz mağdur olmayacaktır" dedi.

ÇAN EĞRİSİ ÖĞRENCİYE YARIYOR

Çan eğrisi sistemiyle ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Rektör Baykal, "Bu sistem öğrencilerimiz için çok faydalıdır. Avrupa'da yaygın bir şekilde kullanılan bu sistem ile daha gerçekçi öğrenciyi değerlendirme ve not verme olanağı yaratılmaktadır. Öğrencilerimizin içi rahat olsun" şeklinde konuştu.

İŞTE DÜNKÜ HABERİMİZ

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ilginç gelişmeler yaşanıyor. 1,5 yıldır bilimsel yayın paralarının dahi verilmediği üniversitede şimdide öğrencilerin not sisteminde skandallar zinciri yaşanıyor. Son yaşanan olayda çan eğrisi sistemi ile not ortalaması baz alınarak not bekleyen öğrenciler şok yaşadı.
Not dökümlerinin 2 gün önce açıklanmasına ragmen bugün KTÜ öğrencileri, cb olan notlarının cc’ye düştüğünü gördü. Daha sonra KTÜ Öğrenci İşleri Başkanlığı, notların yanlış hesaplandığını duyurdu.

Tekrar hesaplama yapıldığı ifade edilirken, pazartesi günü bütünleme sınavlarına girecek olan öğrencilerin kafası allak bullak oldu.

61SAAT.COM