61SAAT HABER SERVİSİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal katıldığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

61.000 ÖĞRENCİMİZ VAR

KTÜ’nün 61. Yılı olduğunu kaydeden Baykal “Kuruluşumuzun 61. yılındayız tesadüf mü diyeceksiniz yüksek lisan ve doktora öğrencileri ile 61. 100 öğrencimiz var.”

2 ÜNİVERSİTEYE KARŞI DEĞİLİZ

Trabzon’a yapılacak olan 2. Üniversite ile ilgili konuşan Rektör Baykal “uzun zamandır tartışılıyor. KTÜ’ye olumsuzluk söz konusu olmaz, tam tersine hem KTÜ’nün öğrenci yükünü rahatlatır daha fazla araştırmaya yönelebiliriz. 2 üniversite Trabzon’a daha çok katkı sağlar. Bu projenin hep yanındayız olumsuz düşüncemiz olmadı birbirilerini tamamlayan ve yarışan 2 üniversite olurlar.”

SIRALAMADAKİ KRİTİLERLER BİZİ ZORLUYOR
KTÜ’nün üniversiteler sıralamasındaki yerine değinen Rektör Baykal. “Sıralamada kullanılan parametreler kriterler farklı. Bizim üniversitemiz devasa bir üniversite. Dolayısı ile bazı kriterler bizi aşağılara doğru zorluyor. 2. Üniversite sıralama konusunda bize katkı sağlayabilir. 2000 içinden 1000’e çekebilir. Bizim üniversite yapısı sıralamalar ağırlıklı olarak fen bilimleri ağırlıklı sosyal bilimlerde var.  Kullanılan parametreler var, öğretim üyesi başında düşen öğrenci sayısı var bizde çok fazla var. Bu bizim başarısız olduğumuz göstermez. “dedi.

SOYLU’NUN MÜDEHALESİ ÖDENEK ALDIK
Trabzon’a gelen bakanlıklar ile ilgili konuşan Baykal “fazlası ile katkı görüyoruz. Çocuk hastanesi projesini aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde almıştık. Projelendirmeye dönüştüğünde bize verilen ödenek neredeyse iki katı konuma geldi. Burada ki proje farkını sayın bakanımızın müdahalesi ile aldık. Kabaca hesap yaparsak 50 trilyondan 75’e çıktık. Siyasi güç olmasaydı mümkün olmazdı.”

OTOPARK SORUNUNA DA BAKANIMIZ EL ATTI, ÇÖZECEĞİZ
Trabzon’da sıkça tartışılan Hastane otopark sorununa da değinen Rektör Baykal “Hastane çevresindeki otopark sorunu ile ilgili sayın bakanımız döneminde hiçbir hastaneye verilmeyen izin bize verildi. Birkaç ay içiresinde ihaleye çıkacağız. Vatandaşımızın sorunun önümüzdeki 1-2 sene içerisinde çözeceğiz. Sayın bakanımızın gücü olmazsa alabileceğimiz projeler değil” dedi.

ÇOCUK HASTANESİ 2018’DE
Trabzon’a yapılacak olan çocuk hastanesi ile ilgili müjde veren Rektör “Çocuk hastanesi şu an da temeller boşaltılıyor. Temel taş olduğu için bir miktar zorlama var ama çalışmalar hızla gidiyor. 2018’in başı veya ortasında bitmiş olacak.  Bu hastane 250 yataklı tek başına bütün hizmetleri verebilecek.  Lösemi hastaneleri bakımı ile herşeyi ile büyük bir hastane bölge için cok büyük bir yatırım. Bittiğinde bölge rahatlığını hissedecek. “dedi.