İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak başkanlığındaki toplantıya katılan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, meclis üyelerine Bayburt Üniversitesi'ni ve 2013 yatırımlarını anlattı.

Bayburt Üniversitenin 5 bin 500 öğrenciyle 2012- 2013 yılı eğitim öğretimine devam ettiğini dile getiren Budak, "Üniversitemizin en büyük sıkıntısı fiziki bina yetersizliğidir. Gelecek yıl 4 fakültemizde yaklaşık 8 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedeflemekteyiz. Bundan dolayı da çok acil eğitim binasına ihtiyacımız var. Üniversite Yapı İşleri birimimize çok iş düşmekte, birimimiz proje hazırlayarak önümüzdeki yaz sezonuna en az iki hizmet binasının inşasına başlayıp yeni sezona hazırlayarak, öğrencilerimizin daha rahat ve refah bir fiziki ortamda eğitim almalarını sağlayacağız. Aydıntepe ilçemizi pilot bölge seçtik. Buraya Üniversite bölüm şubeleri açmayı hedefliyoruz. En az 5-6 şube açacağız. Oradaki verime göre yeni şubeler açmak hedefindeyiz. "dedi.

Üniversitede Strateji Planı hazırladıklarını kaydeden Budak, şöyle devam etti: " Bu plana uygun projeler hazırlayıp şu an 17 - 18 milyon olan bütçemizi, devletimizin kaynak aktarma sıkıntısı olmadığından yeni projelerimizle 30-35 milyona çıkarmak istiyoruz. Bayburtlu işadamlarımızın üniversitemize destek ve yatırımlarını bekliyoruz. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasını yaptıran hemşerimiz Kazım Erdem’in ismini binamıza verdik. Bu geç kalınmış bir karardı belki ama artık üniversitemize yatırım yapan tüm müteşebbislerimizin ismi okul binalarımızda yaşatılacak. İl Genel Meclisimize gelecek yıllardaki çalışmalarında başarılar diliyor desteklerini bekliyoruz "
Toplantıda 2013-2014-2015 Mali Yıllarına ait bütçe görüşmeleri ve yatırımlar da görüşüldü.

İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, meclis toplantısına katılan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gökhan Budak’ teşekkür ederek, "Sayın Rektörümüze Bayburt Üniversitesi’nin ve Bayburt’umuzun gelişmesine yapacağı tüm çalışmalarda İl Genel Meclisi olarak katkılarımız mutlak suretle olacak ve her zaman yanında olacağız. Meclis toplantımıza katılıp üniversitemizdeki memnunluk veren değişim ve gelişmeleri bizlere aktardığı için teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum."dedi.