Trabzon Üniversitesi’ni (TRÜ) köklü ve başarılı bir geçmişi, sağlam bir geleneği ve parlak bir geleceği olan marka bir üniversite olarak tanımlayan Aşıkkutlu, 7 fakülte, 5 meslek yüksek okul ve bir yüksek okulda 14 bin civarında öğrencilerinin, 600 civarında akademik ve idari personellerinin bulunduğunu söyledi. 

En yeni fakültelerinin 9-10 yaşında, en kıdemli olarak bahsettiği Fatih Eğitim Fakültesi’nin ise 60 yıla yakın bir mazisinin olduğuna değinen Aşıkkutlu, “Tüzel kişiliğimiz her ne kadar 18 Mayıs 2018’de KTÜ’den ayrılarak oluşmuş ise de aslında oldukça maziye varan güçlü bir geçmişimiz var. En kıdemli fakültemiz olan Fatih Eğitim Fakültemiz’in geçmişi 1960’lı yılların başına uzanıyor. Üniversitemizin birimleri oldukça köklü ve başarılı, kısaca 60 yıla yakın bir mazimiz var” dedi. 

Yurt imkânları 

Yurt ve barınma imkânlarından bahseden Aşıkkutlu, yeni kayıtlarla birlikte öğrenci sayısının 16 bine ulaşacağını öngörerek, “Öğrencilerimizin barınma, yani yurtlara yerleşme imkânı bakımından bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyoruz.  Tüm kampüslerimizde kız ve erkek öğrencilerimize yönelik KYK yurtları var. Bu yurtların yeterli kapasitesi olduğunu söyleyebilirim. İlahiyat Fakültesi kampüsümüzde 500 kapasiteli bir yurt bitme aşamasına geldi. İlçelerimizdeki öğrencilerimiz için de KYK yurtları mevcut. Bu nedenle, barınma konusunda öğrencilerimizin herhangi bir sorun yaşayacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.

Şenol Güneş’ten Yusuf Yazıcı’ya…

Açıklamalarının devamında, Trabzon Üniversitesi’nin Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren başarılı isimler yetiştirdiğine ve mezun ettiğine dikkat çeken Aşıkkutlu, “Üniversitemizin geçmişine baktığımızda, eski futbolcumuz ve medarı iftiharımız teknik direktör Şenol Güneş, aynı şekilde Ünal Karaman, Fatih Tekke bizim mezunlarımızdır. Yine medarı iftihar futbolcularımız Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Parmak halen öğrencilerimiz konumunda. Bunun dışında dünya şampiyonu boksörümüz Selçuk Aydın ve Cahit Süme gurur duyduğumuz öğrencilerimizden, sporcularımızdandır. Dünya boks şampiyonu Busenaz Sürmeneli hanım halen öğrencimizdir” diyerek başarı öyküleriyle tanınan isimlerin üniversiteleriyle olan bağlarından övgüyle bahsetti.

“TRÜ bir marka”

Rektör Aşıkkutlu, isimleriyle iftihar ettiklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İsmimiz Trabzon. Trabzon Üniversitesi olarak bu marka bizim için en önemli değer. Yani öğrencilerimiz bu markayla üniversitelerine giriş yapsınlar. Akademik birikimlerini burada üst düzeyde, azami ölçüde geliştirerek üniversitemizden mezun olsunlar. TRÜ markasının inşallah onlara daima artı değer katacak bir fırsat olduğunu görecekler. Öncelikle Trabzon’da doğan ama Türkiye’mizden dünyaya açılan marka bir üniversiteyiz.

Öğrencilere seslendi

Konuşmasının sonunda, Trabzon Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olduğu vurgusunu tekrarlayan Aşıkkutlu, üniversite adaylarına, velilere ve kentin dinamiklerine seslenerek, “Üniversitemiz, köklü geçmişinden gelen akademik birikimine, tecrübesine ve imkânlarına güvenerek gönül rahatlığıyla öğrencilerimizin tercih edebilecekleri güçlü bir üniversitedir. Velilerimiz de evlatlarını güvenli bir şehre, güvenli bir üniversite ortamına göndermiş olacaklardır. Şehrimizin bütün kesimlerine, yöneticilerine ve siyasilerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize hayat boyu sağlık, mutluluk ve üstün başarı diliyorum. Tercihlerinin isabetli, öncelikle kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Son olarak sevgili öğrencilerimizi üniversitemizde görmekten onur ve mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.