HAYRAT’I ÖLÇEMEDİK
Kaybedilen ilçeler için neler söyleyeceksiniz?

“Seçime 19’da 19 hedefi ile yola çıktık. Bu ulaşılabilir bir hedefti de bizim için. Beşikdüzü teşkilatımız büyük bir performans ortaya koydu seçimlerde, teşkilat olarak da çok çalıştık ancak aradaki farkı kapatamadık CHP kazandı. Hayrat’ta üç dönemi dolduran bir belediye başkanımız vardı, dördüncü dönem verilmeyince kendisi de bağımsız olarak seçime girdi. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarında Hayrat’ı rahatlıkla kazanmamız gerekiyordu ancak 6700 nüfusu olan bir ilçe bir anda 9900 seçmene sahip oldu. Ama Hayrat’ı biz yeterince ölçemedik. Hayrat’taki belediye başkanının abarttığı şekilde bir seçim üstünlüğü sağlanmadı, az bir farkla seçimi kaybettik.”

KADROMU TRABZON’DAN YAPARDIM
Büyükşehir Belediyesi’ne il dışından yapılan takviyeler tepki çekiyor. Bu konudaki düşünceniz nedir?

“Çalışacak kişinin kendi kadrosunu oluşturmasından doğal bir şey olamaz. Tabi bunun avantajları ve dezavantajları var. Benim tercihim buradan daha çok tecrübeli insanlarla bu işi götürmekten yana olurdu, öyle bir görev verilseydi ben öyle düşünürdüm. Kadromu Trabzon’dan yapardım. Çünkü bu şehrin zorlukları var, şehri tanımak çok önemli. Ancak kadrolaşma bir tercihtir, bu tercihin işe yansımasını görmemiz lazım. Bizim için önemli olan o. Bu bölgede yaşayan, bölgeyi bilen insanların vereceği mesai ile dışardan gelen arkadaşlarımızınki farklı olacaktır. Dışarıdan gelen arkadaşlarımız çalıştıkları illerde tabi ki tecrübeli isimler ama burada çok yoğun bir çalışma içerisinde olmaları gerekiyor. Bu belediye başkanızım kendi tercihidir, yönetim anlayışıdır ve yoğurt yiyiş biçimidir.”

SANKi TRABZON’UN DEĞiL iSTANBUL’UN iL BAŞKANI
İstanbul seçimi için neler diyeceksiniz?

“İstanbul’da bir seçim yapıldı, seçimde bir takım eksikler bulundu ve YSK seçimi iptal etti. İl başkanları her gün bu seçimle alakalı bir açıklama yapıyor. Özellikle İYİ Parti il Başkanı her gün açıklama yapıyor. Sanki Trabzon İl Başkanı değil de İstanbul İl Başkanı gibi konuşuyor. Bence böylece birazda buradaki yenilgilerini örtmeye çalışıyorlar. Biz önce kendi işimizi yapmalıyız, sonrasında da İstanbul’da bizim üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Ama İstanbul’daki seçim Trabzon’un seçimi değildir. İnşallah İstanbul’da güzel bir seçim yaşanır. İstanbul teşkilatımız bize bir görev verirse onu yerine yetireceğiz. Ancak en önemli görev sandığa gitmektir, İstanbul’da da vatandaşlarımızın sandığa gitmesi için büyük bir gayret ortaya koyacağız.” (Sonnokta)