Salı günü Rize'de düzenlenecekolan ''Spor ve Ahlak'' konulu panale Fenerbahçeli  Rıdvan Dilmen'in katılmayacağı öğrenildi. Rize Gazeteciler Cemiyeti, Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Rize Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan törene Fenerbahçeli eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in katılacak olması Trabzonsporluların büyük tepkisini çekmişti. Trabzonspor'un sosyal medyadaki sesi olan Tayfa grubu ve Trabzon Fikir Kulübü'nün öncülüğünde başlatılan '' Spor Ahlakı Paneline Rıdvan Katılamaz'' kampanyası sonuç verdi ve Rıdvan'ın bu panele katılmaktan vaçgeçtiği öğrenildi.

Haberts'nin haberine göre;
Yaşanan şike soruşturması sürecinde ortaya koyduğu tutum sebebi ile Trabzonsporluların büyük tepkisini çeken Dilmen'in, Trabzon'nun komşu şehri olan Rize'ye davet edilmesi Trabzonspor camiasının büyük tepkisi ile karşılaşmıştı. Trabzonsporlular, Rize'ye gitmek için Trabzon Havalimanı'na inmesi gerekecek olan Rıdvan'ı, havalimanında protesto etmek üzere hazırlıklara başlamışlardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazeteci Yazar Harun Çelik: ''Trabzonsporluların büyük tepkisini çeken bir ismin, mahkeme kararı ile şikenin tescil edildiği bir dönemde Rize'ye davet edilmesi oldukça manidardır. Rıdvan Dilmen'in, Rize'de spor ve ahlak üzerine konuşturulması durumunda, biz de Trabzon'da  '' Kaliteli Çay Paneli'' düzenleyip, bu panele  Gaziantep ve Hakkari'den çay kaçakçılarını davet ederek tepkimizi gösterecektik'' diye konuştu. Çelik, Rıdvan'ın gösterilen tepkiler üzerine Rize'ye gelmekten vazgeçmesinin, yaşanılması muhtemel tatsızlıkların önüne geçtiği için sevindirici olduğunu söyledi.

Çelik, '' Bu saatten sonra Trabzon Havalimanın da Rıdvan Dilmen ve benzerlerini değil, Trabzon şehrinin hakettiği şampiyonluk kupasını karşılamak istiyoruz'' ifadesini kullandı. Çelik, Trabzonspor camiasının tepkisini ortaya koyan başta Tayfa grubu olmak üzere, Trabzon Fikir Kulübü'ne ve konuya hassasiyet göstren tüm Trazonsporlulara teşekkür etti.