Türkiye'nin yaşadığı siyasi gerilimlerin ardından ekonomide sıkışmalar meydana geldi.

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara spekülatif hareketler de eklenince durum kötüye gitti.

Türkiye'nin ekonomik olarak istikrara kavuşmasını istemeyen Suudi Arabistan, yatırımların durdurulması yönünde çağrı yaptı.

"TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAYIN"

Geçtiğimiz günlerde Riyad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan, Suudi yatırımcıların Türkiye'den kaçınmasını istedi.

"KARDEŞ ÜLKELERE GİDİN"

Bu açıklamanın ardından Al-Ajlan'dan, ikinci bir açıklama daha geldi. Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye giden turistlerin hakarete ve tacize uğradığı yalanını söyleyen Al-Ajlan, Suudi turistlerin “kardeş ülkeler” olarak nitelediği Mısır, Dubai gibi bölgelere gitmelerini tavsiye etti.

Öte yandan konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga şu ifadelere yer verdi;

'KAYIT DIŞI TURİZMCİLER VE EMLAKÇILARIN DAVRANIŞLARI ETKİLEDİ'

''Riyad ticaret odası tarafından yayımlanan yazıda ve paylaşılan tv görüntülerinde Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yapılıyor. Bildiğiniz üzere bu çağrılar özellikle velihat prensin göreve başlaması ile ivme kazanmış Kaşıkcı olayından sonra da çığrından çıkmıştır. Ülkemizdeki kayıt dışı turizmciler ve emlakçıların davranışları ile pekiştirilen bu haberler her geçen yıl ülkemiz turizmine zarar vermektedir''

'EN ÇOK TRABZON ETKİLENECEK'

''Bilinmekidir ki ülkemiz turizmine zarar verme odaklı bu çalışmalar başarıya ulaştığında Ülkemizde bundan en çok etkilenecek bölge Karadeniz bölgesi, en çok etkilenecek şehir ise Trabzon olacaktır.
Yönetici arkadaşlarım ile birlikte Yıllardır dile getirdiğimiz “bölge turizminin geleceği suudi yetkililerin iki dudağı arasında” sözü ile bu günleri anlatmaya çalışmıştık. 7 milyar dünya nüfusu içinde sadecce 100 milyonluk Ortadoğu coğrafyasını hedef pazar olarak kabul eden bölgemiz, 100 milyonluk nufusun neredeyse %50’lik kısmını oluşturan suudiler ile yaşanacak bir krizde telafisi zor hasarlar alır.