Şenol Güneş'in Milli Takım'a gitmesinin ardından Beşiktaş'a döneceği iddiaları son günlerde yüksek sesle dillendirilmeye başlanan Rıza Çalımbay şöyle konuştu: "Eğer Beşiktaş'tan teklif gelirse reddetmek mümkün değil. Beşiktaş ve Milli Takım'da asla para konuşmam. Beşiktaş benim doğduğum yer. Kulübü benden kimse daha iyi bilemez. Yaşamadığım ve tatmadığım hiçbir şey yok. Şartlar uyarsa görüşülür, konuşulur. Benim Beşiktaş olayım herkese göre farklı. Orada başladım ve orada bitirdim. Beynimin Beşiktaşlı olduğunu herkes iyi biliyor. Ancak tabii ki Beşiktaş'ın öncelikle bu sezonu iyi bir yerde bitirmesi gerekiyor. Buna yoğunlaştıklarına inanıyorum. Beşiktaş mali anlamda da doğru işler yapmalı. Altyapıdan isimler çıkarmalı. Trabzonspor bunu yapıyor. Beşiktaş, bu konuda Trabzonspor'u örnek almalı."
  
TRABZONSPOR'A 3.'LÜK YETMEZ
 
Çalımbay, eski takımı Trabzonspor'u da şöyle değerlendirdi: "Ben oradayken en büyük sorun maddi sıkıntılardı. Trabzonspor'da inanılmaz bir potansiyel var. Lobisi var, oyuncu bulabiliyor, altyapısı iyi. Mükemmel bir taraftara sahip. Nereye gidersen git illa ki Trabzonspor taraftarı karşına çıkar. Takım başarıya aç. Şampiyonluğa çok ihtiyaçları var. Tek yapılan yanlış; transferler. Transferi doğru yaparlarsa her sene yüzde yüz şampiyonluğa oynar. Tek sıkıntı maddi konu. Onu da çözecekler. Üçüncülük ya da dördüncülük Trabzon'a az gelir."
 
HEP KRİZDE OLAN TAKIMLARA GİTTİM
 
"Anadolu'da hep krizde olan takımlara gittim. Göztepe'de iyi günler geçirdim ama maddi sıkıntılar yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. Sonra düşme potasındaki Denizlispor'u aldım. Avrupa'ya çıkardım. Antalya, Rize, Sivas'ta hep bunları yaptık. En son Trabzonspor'u aldığımda takım 11. veya 12'nci sıradaydı. Orada da transfer sıkıntısı vardı. Buna rağmen sezonu beşinci sırada tamamladık."
 
GÜNEŞ DOĞRUYU YAPTI
 
"Milli Takım'da yaş sınırlaması olmamalı. Gençleştirme için biraz zamana ihtiyaç var. Şenol hoca bence doğru olanı yaptı, tecrübeli oyuncularla gençleri kaynaştırdı. Başarılı olacağına inanıyorum. İyi bir başlangıç yaptı, arkası da gelecektir."
 
Ligin kalitesi geçen yıla göre biraz düştü. Kimin şampiyon olacağı belli değil. Şu an avantaj Başakşehir'de olsa da hiçbir şey belli değil. Arkadan G.Saray geliyor. Şampiyon son 3-4 hafta belli olur."