Müftü mahallesi sahil rıhtımında gerçekleşen ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın başlangıç startını vererek ardından sporculara sembolik olarak yüzerek eşlik ettiği yüzme yarışlarına 40 erkek, 12 bayan sporcu katıldı. Botlarla karadan yarışma startının verileceği Dursun Kaptan Gemisine taşınan sporcuların bu şekilde yüzme yarışlarına katılması sağlandı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise Dursun Kaptan Gemisi'nden başlangıç startını verdikten sonra denize atlayarak parkuru yüzerek tamamladı.

OĞUL BABAYI GEÇTİ

Erkeklerde 600 metrelik parkurda yapılan yarışmalarda yarışan baba oğul yarışmada ilk iki dereceyi elde etti. Yarışmada birinciliği elde eden Hüseyin Buğra Bayram, babası İzzettin Bayram'ın önünde yarışmayı birincilikle tamamlarken babası İzzettin Bayram ise ikinci oldu. Erkekler yüzme yarışmasında Aydın Aksoy yarışı üçüncülükle tamamladı.

Kızlarda ise yüzme yarışları 200 metrelik parkurda yapıldı. Oldukça zevkli ve heyecanlı geçen yarışmada Nilüfer Övgü birinci oldu. Belis Ketenci'nin ikinciliği kazandığı yarışmada Dilara Yılmaz ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışmalar sonrasında ise hem erkek hem de bayan sporcular Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya teşekkür ederek "4. Yaz Sporları Şenliğini düzenleyen ve bizlere bugün burada bu sporu yapma ve yarışma şansı tanıyan Başkanımız Halil Bakırcı'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

BAKIRCI: KARADENİZ ÇOK KULLANILIŞLI BİR DENİZ

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yarışmalar sonrası yaptığı açıklamada; "Belediyemiz tarafından düzenlenen 4. yaz Spor Şenliklerinin yüzme yarışlarında bu yıl çok daha farklı bir sonuç doğdu. Bu yıl ki yarışmada birinciliği ve ikinciliği bölüşen baba oğlu oldu." dedi.

Amaçlarının Karadeniz'in daha çok kullanılabilir olduğunu hemşehrilerimize göstermek olduğunu kaydeden Başkan Bakırcı, sözlerini "Denizimizde her tür spor yapılabiliyor. Yaz Spor şenliklerimizin Önceki günlerinde kano, rafting ve denizde halat çekme yarışmalarını gerçekleştirdikten sonra bugün ise bay ve bayan yüzme yarışlarını gerçekleştirdik. organizede emeği geçen belediye personelime ve yarışmaya katılan sporcular ile şenliklerde bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerime teşekkür ediyorum" şeklinde tamamladı.