Giresun’da 2009 yılında 200 ton kuru çay imalatıyla piyasaya giren Tirebolu 42 Çay firması 3 şube, onlarca bayi ve yüzlerce satış noktasına hizmet verebilmek için üretim kapasitesini 500 tonun üzerine çıkarmayı planlıyor..
Giresun’un Espiye ve Eynesil ilçeleri arasındaki bölgede yetiştirilen çayın Rize çayına göre daha fazla güneş görmesi nedeniyle aromasının daha iyi olduğunu belirten Tirebolu 42 Çay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şahin, çay imalatının yanı sıra sosyal tesisleşme adına da atılım yaptıklarını belirtti. Şahin “2009 yılında bin 500 ton yaş çay alarak 200 ton kuru çay üreterek piyasaya giren Tirebolu 42 Çay Sanayisi, 2011 yılında ise 2 bin ton yaş çay alarak, 500 ton kuru çay üretilmiştir. Bu artış 2012 yılında da devam edecektir. Hedefimiz yaş çay alımlarında 2 bin tonun üzerine çıkmak ve çay imalatımızı da aynı oranda artırmaktır. Çünkü bu zorunlu bir kapasite artırımıdır. Geçen yıl imal edilen 500 ton kuru çayın 250 tonu piyasada tüketilirken 250 ton kuru çay ise kendi tesislerimize yetmemiştir. Açıldığımızda bir merkezimiz ve birkaç bayiimiz vardı. Bugün ise Giresun, Ankara ve Samsun olmak üzere 3 şubemiz, onlarca bayiimiz ve yüzlerce satış noktalarımız var. Birçok süper marketler zincirinin raflarında yer alan ve kısa sürede ülke genelinde tutulan, bilinen marka haline gelmemiz üretim kapasitemizi artırma ihtiyacı doğurmuştur” dedi.
2011 yılında alınan yaş çay bedellerinden üreticiye borçlarının kalmadığını da kaydeden Şahin “Üreticiyle aramızda kesinlikle ödeme sıkıntısı yaşanmadı ve yaşanmayacaktır. Birçok üreticimize bu güveni verdiğimizden dolayı kendi çayının toplayıp fabrikamıza gelip teslim edebiliyor. Özellikle devlet desteği olan kurumlarda yaşanan kota sıkıntısı dolayısıyla güven verdiğimiz üreticiler geçen yıllarda ürettikleri çayın üçte bir oranını bize veriyorlarsa bu sezon yarı yarıya bize getirmeyi tercih ediyorlar” diye konuştu.
Şahin, çay imalatının yanı sıra tesisleşmede de yörede öncü bir kuruluş olduklarını sözlerine ekledi.