Kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla polislerin çalışma saatlerine rağmen sosyal güvenceleri olmadığı şeklinde ifadelerin yer verildiği bir sayfa paylaşımını profilinden paylaşan Sarıcaoğlu, polislerin çalışma saatlerine güncelleme gelmesi gerektiğini savundu. Sarıcaoğlu’nun yaptığı o paylaşımda “Ülkemizde çalışma saatleri konusunda kanuni hiçbir güvenceye sahip olmayan tek çalışan kesimi polistir. Bir polis, ayda 1600 saat çalışsa da 500 saat çalışsa da aynı maaş veriliyor. Bu durum on yıldır aynı. Ancak, bir Allah’ın kulu çıkıp da bir güncelleme yapalım demiyor!” ifadelerinin yer aldığı görüldü. 

Rize Emniyet Müdürlüğündeki saldırının zanlısının, savcılığa verdiği ifadede, olayı neden yaptığını hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

TAYİNİNİ RİZE'YE ALDIRMAK İÇİN EMNİYET MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit düştüğü, iki polisin de yaralandığı saldırıda ayağından yaralanan saldırgan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu (35), Rize Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından götürüldüğü adliyede, cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi Öldüren Polis Memurunun Mahkemedeki İfadesi Ortaya Çıktı
Zanlı Sarıcaoğlu'nun ifadesinde, Derepazarı ilçesinde gündüz çalıştığı için tayinini Rize merkeze aldırmak istediğini, bunun için yazılı müracaat ettiğini fakat olumsuz sonuçlanınca bir kez de emniyet müdürüyle yüz yüze görüşmek istediğini söylediği belirtildi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi Öldüren Polis Memurunun Mahkemedeki İfadesi Ortaya Çıktı

"ODADAN ÇIKTIKTAN SONRASINI HATIRLAMIYORUM"

Emniyet müdürüyle görüşmesinde, Derepazarı ilçesinde gece çalışma olmadığını, Rize merkezde gece çalışarak gündüz okumak istediğini, bu nedenle tayin talep ettiğini belirttiğini dile getiren zanlının, Emniyet Müdürünün bu talebinin karşılanamayacağını söylemesi üzerine dışarı çıktığını, dışarı çıktıktan sonrasını hatırlamadığını, neden yaptığını da hatırlamadığını öne sürdüğü kaydedildi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi Öldüren Polis Memurunun Mahkemedeki İfadesi Ortaya Çıktı

"PİŞMAN OLSAM NE DEĞİŞECEK"

Sarıcaoğlu'nun, pişman olup olmadığı yönündeki soruya, "Pişman olsam ne değişecek? Ben bu yaşanan olayları daha nasıl değiştireceğim? Hiçbir şey hatırlamıyorum." dediği ifade edildi.

FETÖ BAĞLANTISININ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Zanlının ayrıca, FETÖ ile bağlantısı olup olmadığı sorusunu, "olmadığı" yönünde yanıtladığı belirtildi.

Öte yandan zanlının, psikolojik ilaç kullanmadığı, öğrenci affından yararlanarak yatay geçişle kaydını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine aldırdığı öğrenildi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi Öldüren Polis Memurunun Mahkemedeki İfadesi Ortaya Çıktı
NE OLMUŞTU?

TUTUKLANDI!
Rize Emniyet Müdürlüğünde dün gerçekleştirilen silahlı saldırıda ağır yaralanan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesinde şehit olmuş, diğer yaralılar Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal tedavi altına alınmıştı. Olayın zanlısı trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu yakalanmıştı.

İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit düştüğü, iki polisin de  yaralandığı saldırının zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu (35), Rize Adliyesinde cumhuriyet savcısınca ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi.

Sarıcaoğlu, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince "kasten adam  öldürmek ve birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Rize Emniyet Müdürlüğünde dün gerçekleştirilen silahlı saldırıda ağır  yaralanan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesinde şehit  olmuş, diğer yaralılar Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit  Can Köksal tedavi altına alınmıştı. Olayın zanlısı trafik polisi İsmail Hakkı  Sarıcaoğlu yakalanmıştı.