DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptığı açıklamada; ''Rize ilimizin ve civar yerleşim yerlerinin içmesuyu sorununu ortadan kaldıracak isale hatlarında çalışmalar devam etmektedir. 'dedi.

Genel Müdür Murat Acu ; ''Bu kapsamda % 40 Fiziki gerçekleşme sağlana Rize Civar Yerleşimleri 1. Kısım İçmesuyu İsale Hattı işi kapsamında Varda Kaynaklarından 59,9 km uzunluğunda isale hattı ile Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Kendirli ve civar yerleşimlerine alternatifli olarak yıllık 3,42 milyon m³ su temin edilecektir. ''dedi.

Genel Müdür Acu ''Diğer taraftan Rize Civar Yerleşimler 2. Kısım İçmesuyu İsale Hattı işi kapsamında da Varda Kaynaklarından alınacak suyun içmesuyu haznelerine ulaştırılması maksadıyla 85 km uzunluğunda isale hattı, 2 kaptaj yapısı, 28 içmesuyu haznesi ve sanat yapıları inşa edilecektir. Bu proje ile 2,89 milyon m³ su temin edilerek İyidere, Kalkandere, Derepazarı, Kendirli Belediyeleri ve 42 adet köye içmesuyu ihtiyacı karşılanacaktır. İşin 2017 yılı içerisinde inşaatının ihale edilmesi hedeflenmektedir. ''dedi.

Genel Müdür Acu Rize Merkez İçmesuyu İsale Hattı işi kapsamında da Andon İçmesuyu Arıtma Tesisi'nden Rize şehir merkezindeki ana su haznesi olan Dağbaşı su haznesine 14,8 km temiz su isale hattının yapılacağını belirterek, 16.12.2016 tarihinde çalışmalara başlandığını belirtti.
 
DSİ Genel Müdürü Murat Acu son olarak, ''Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen personellerimize teşekkür ediyorum. 'dedi.