Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Beraberinde İl Genel Meclisi üyesi, aynı zamanda Vilayetlere hizmet götürme birliği üyesi Halim Kaya ile birlikte Rize valisi Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Trabzon ve Rize’nin iki komşu ve kardeş şehir olduğunu belirten vali Nurullah Sağlam, ”Sizleri ağırlamaktan ve nezaketinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bölgesel kalkınmalar çok önemli, bu kapsamda son üç dört yıldır özelliklede üç hükümet döneminde de bölgesel kalkınmışlık anlamında yapılan, çok güzel organizasyonlar oldu. Özellikle Kalkınma ajansları ve Doka bu gösteriyor ki bireysel gelişimin yanında kolektif gelişiminde önemlidir” dedi.





Vali Çakır, ”Birçok toplantıda beraber olacağımız gibi, birçok hususta bundan sonraki süreçte hep beraber olma niyet ve arzum var. İki ilin ortak projelere imza atması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Vali Çakır özellikle yayla yollarının entegrasyonumda Trabzon ile Rize’nin liderlik yapacak güçtü olduğunu da vurguladı. Vali Çakır Rize ve Trabzon’u et ve tırnak gibidir diye de tanımladı.

İl Genel Meclisi başkanı Haydar Revi, ”Biz Rize ile Trabzon’un et ve tırnak gibi tanımlamanıza son derece anlam veriyoruz. Trabzon olarak şunu biliyoruz, Rize kalkınırsa Trabzon, Trabzon kalkınırsa Rize kalkınır. Bu anlamda her türlü ortak projeye varız ve proje üretimine de gerekli desteği veririz “dedi.

Vilayetler hizmet götürme birliği üyesi Halim Kaya,” Birlik olarak Karadeniz bölgesine özel ilgilerinin olduğunu belirtti.