Rize’de toprak kayması nedeniyle iki evde çatlaklar oluşurken, evler için boşaltılma kararı çıktı. 
Rize merkeze bağlı Pekmezli köyünde sabaha karşı oluşan bir heyelan nedeniyle bazı evlerde çatlaklar oluştu. Bu iki evin boşaltılmasına karar verildi. Köy muhtarı Fazlı Kut yaptığı açıklamada, köylerindeki bazı yerlerde toprak kayması meydana geldiğini, bu durumun çoğu evi tehdit ettiğini ve bu sebeple koruma duvarı yapılmasına karar verildiğini anlatarak, ''Birinci duvar yapılmıştı. Yaklaşık bir haftadır da ikinci duvarın yapılması için çalışma yapılıyordu'' dedi.
Bu sabah saatlerinde geçen yıl toprak kayması meydana gelen yerde yine toprak kayması oluştuğunu ve bu alanın üst tarafındaki 2 binanın çevresinde çatlaklar oluştuğunu ifade eden Kut, ''Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne haber verdik. Ekipler gelerek burada inceleme yaptılar. İnceleme sonucunda evlerde oturmanın riskli olacağına, bu nedenle binaların boşaltılmasına karar verildi. Bu karar üzerine evler boşaltılmaya başlandı'' diye konuştu.
Boşaltılan binalarda oturan Muhammet Gür ise, binaların alt tarafında geçen yıl Gündoğdu'da meydana gelen sel ve heyelanlar sırasında toprak kayması oluştuğunu belirterek şunları söyledi: 
''Bu nedenle toprak kaymasına karşı koruma amaçlı olarak binaların alt tarafında duvar yapılıyordu. Ancak bu çalışma sırasında binaların alt ve üst tarafında çatlaklar oluştu. Sabah saatlerinde sesleri duyan komşularımız haber verdi. Yapılan incelemede binaların çevresinde çatlaklar tespit edildi. Evlerde oturmanın sakıncalı olacağı, bu nedenle boşaltılmasına karar verildiği bildirildi. Biz de şimdi evleri boşaltıyoruz. 2 binada 3 aile oturuyorduk. Başka bir yerde ev kiralayacağız. Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü yetkilileri bize kiranın karşılanacağını, ayrıca afet konutu da verileceğini söylediler.''
Aynı bölgede evi bulunan ve boşaltılan binalarda oturanların kardeşi olan Mustafa Gür de, kendi evlerinde şimdilik önemli bir sorun olmadığını, yapılan incelemede evde oturulabileceğinin söylendiğini kaydetti.