Alınan bilgiye göre, Rize'de yaşayan S.B'yi(30) cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, telefon hattına terör örgütü üyesince girildiğini ve hat üzerinden terör örgütüne bilgi sızdırıldığını söyledi.

Arayan kişinin terör örgütü üyesinin banka hesabından para çekebileceğini, bu nedenle bankadaki parasını çekmesini ve takip ile yakalanması için söylediği hesaba yatırmasını söylemesi üzerine S.B, 20 bin lirayı söylenen hesaba yatırdı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan S.B, Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne müracaat ederek şikayetçi oldu. Yapılan araştırma sonucunda paranın bir bankanın İstanbul'daki şubesinde bulunan hesap numarasına yatırıldığı belirlendi. Bunun üzerine banka ile temasa geçen görevliler, kimlik fotokopisindeki fotoğrafı ile banka güvenlik kamerası görüntülerinden bu kişinin H.E. (49) olduğunu belirledi.

Daha önce de benzer suçlardan kaydı bulunan H.E, İstanbul'da yakalanarak Rize'ye getirildi. H.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.