Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında 35 bina ile 125 konutun yıkımına başlandı. İlk binanın yıkımı sırasında konuşan Rize Belediye Başkanı Ak Partili Halil Bakırcı, kentsel dönüşüm yapılacak alandaki 128 bina ila 560 konutun tamamının kaçak olduğunu açıkladı.

Yeniköy Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk bina yıkımı Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin ile davetliler ve vatandaşların katıldığı törenle gerçekleştirildi. Burada konuşan Belediye Başkanı Bakırcı, kentsel dönüşüm yapılacak alanda 560 konut ve 128 binanın yer aldığını belirterek bunların tamamının kaçak olduğunu söyledi.

Bölgede kamu arazileri üzerinde kaçak yapılaşma olmadığını ifade eden Bakırcı, şöyle konuştu:

"Bu bölgeyi yaşam koşulları iyi olmadığı için tercih ettik. Yüzde 85 oranında vatandaşlarla anlaşarak kamulaştırma yaptık. Geri kalan arazi sahipleri için mahkeme yoluyla cebri kamulaştırma yapacağız. Yıkım yapacağımız 8 hektarlık alanda 6 bloktan oluşan 440 bina yapılacak. İlk etapta 35 bina ile 125 konutu yıkacağız. Yıkımı yapılan yerlerde dere ıslahları ile binaları birlikte yapacağız. Bölgede bin 100 konut ile 600 kişilik cami inşaatı ve alışveriş merkezi ile sosyal donatı alanları inşa edeceğiz. 95 ila 165 metrekare arasında değişen büyüklükte konutlar yapacağız. Kentsel dönüşümün maliyeti 125 milyon lira olacak. Şehrimizin geleceğini bir daha kaçak yapılara teslim etmeyeceğiz."

Törenin ardından kepçe ile yıkım başladı. İlk yıkımı kepçe operatörü ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı birlikte yaptı.