Çayeli ilçesi Madenli Belde Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu, geçen yıl, beldedeki bir dere kenarına istinat duvarı yaptırmak için Senoz Vadisi'ndeki kapatılan bir taş ocağından belediye görevlilerine kamyonlarla taş aldırmaya başladı.

Olay yerine giden jandarma ekipleri de taş ocağından izinsiz taş aldıkları gerekçesiyle çalışmalarını durdurduğu belediyenin kepçe operatörü Cafer Y. ile kamyon şoförü Kadir Y. hakkında yasal işlem başlattı. Taş ocağına giden Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu ile jandarma görevlileri arasında tartışma çıktı.

Tartışma sonrası İlçe Jandarma Komutanlığının Çayeli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından operatör Cafer Y. ve şoför Kadir Y. ile Tüylüoğlu hakkında Çayeli Asliye Ceza Mahkemesinde "nitelikli hırsızlık" ve

"kamu görevlisine mukavemet etme" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davayı kısa süre önce karara bağlayan mahkeme, Tüylüoğlu'na önce "kamu görevlisine mukavemet etme" suçundan 6 ay hapis cezası verdi. Tüylüoğlu'na verilen bu ceza daha sonra 3 bin 500 lira para cezasına çevrildi.

Tüylüoğlu'nun "nitelikli hırsızlık" suçundan beraatını kararlaştıran mahkeme, taş ocağından taş alınması için Tüylüoğlu'nun talimat verdiğini savunan diğer 2 sanığın da her iki suçtan beraatına hükmetti.