Rize’de Sevim Balta isimli bir ev hanımı ilginç bir girişimcilik örneği göstererek Rize’de bir ilke imza attı ve bayanlar için yeni bir meslek kolu da geliştirmiş oldu. Balta, KOSGEB’den aldığı kredi ile kendisine ait olan ancak kullanmadığı apartman dairesini sadece bayanlara yönelik hizmet veren bir gün evine dönüştürdü. Bayanlar bu gün evini ziyaret ederek hem yemeklerini yiyebiliyor hem de özel toplantılarını yapabiliyor.
İlginç projesi ile ilgili açıklama yapan Balta, “Ev hanımları genelde evlerinde altın günleri gibi günler düzenler. Çay toplantıları yapar. Bu toplantılar toplantının yapıldığı ev için hem ikram, hem ağırlama hem de temizlik açısından yük getiriyor. Bizim oluşturduğumuz bu gün evine gelecek bayanlar hiçbir zahmete girmeden toplantılarını burada gerçekleştirebilecekler” dedi.

Bayan müşteriler ise çok güzel bir proje olduğunu belirterek bayan girişimciyi tebrik ettiler.
Gün evinin açılışını yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise “Bayanlar toplantıları için kendi evlerini kullanıyordu. Bu onlar için hem zahmet oluyordu hem de çıkan sesten dolayı komşular rahatsız olabiliyordu. Bu proje sayesinde bunlar ortadan kalkacağı gibi bu toplantılarda meydana gelen israfta önlenmiş olur. Halkımızdan bu tür sosyal projeleri desteklemelerini istiyoruz” diye konuştu.