Konuyla ilgili ilk açıklama CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Durmuş’tan geldi. Durmuş eşinin de AK Parti’ye bilgisi dışında üye yapıldığını belirterek AK Parti’den konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi. Durmuş geçtiğimiz günlerde partilerine üye 217 kişinin AK Parti’ye üye olduğu bu nedenle üyeliklerinin düşürülmesi gerektiğini bilgisini aldıklarını ifade ederek, “Eşim İffet Durmuş ve İl Sekreterimiz İsmail Durmuş bile AK Parti’de üye gösterilmiş. Diğer üye arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Bu üyelerimizin ne şekilde AK Parti’ye üye gösterildiğini araştırıyoruz. AK Parti İl Başkanlığı’na konuyla ilgili bize cevap vermeleri için yazı yazdık. Şimdi verecekleri cevabı bekliyoruz. Bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapılan arkadaşlarımız bu durumdan son derece rahatsız” dedi.
Konuyla ilgili olarak AK Parti Rize İl Başkanlığı’ndan şu ana kadar detaylı bir açıklama gelmezken, iddianın araştırıldığı belirtildi.

AK Parti Rize Teşkilatı, geçtiğimiz gülerde Rize’deki 232 bin 117 seçmenin 75 bin 590’ını üye yapma başarısını gösterip seçmen sayısına oranla Türkiye genelinde birincilik elde ettikleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilmişti.