Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi' kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Rize'de de derelere alabalık bırakılması faaliyetleri sürüyor. Bu kapsamda, Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı bir alabalık üretme istasyonunda üretilen kırmızı benekli alabalık yavruları Ardeşen'in Fırtına ve Fındıklı'nın Çağlayan Derelerine bırakıldı.

Fındıklı'nın Asandere Köyü'nde gerçekleştirilen törene Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile diğer ilgililer katıldı.

Törende konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında, 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman içi Suların Balıklandırılması Projesi' başlatıldığını söyledi. Bu proje ile doğal alabalık türlerinin üretimi ve üretilen bireyler ile orman içi su kaynaklarındaki alabalık populasyonlarının uygun düzeye ulaşacağına dikkat çeken Bulut, şöyle dedi: "Fırtına Deresi ve kollarına 7 bin, Çağlayan Deresi ve kollarına ise 22 bin adet olmak üzere 29 bin adet yavru alabalık saldık. Amacımız balık habitatlarının iyileştirilmesi, amatör ve sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi ile orman köylüsünün sosyoekonomik yönden kalkındırılması amaçlanmaktadır."

Bulut, 2013 hedeflerinin 3 milyon adet yavruyu üreterek orman içi sulara bırakmak olduğunu kaydetti.