Rize'nin Çayeli İlçesi'ndeki İshakoğlu Devlet Hastanesi'nde görev yapan pratisyen doktor Abdullah Yağcı, tartıştığı hasta yakınının sopalı saldırısına uğradı. Dr. Yağcı hafif yaralanırken, kaçan saldırgan daha sonra polise teslim oldu.

Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. İshakoğlu Devlet Hastanesi Acil Servis'e getirilen bir hastaya pratisyen Dr. Abdullah Yağcı müdahale etti. Hastaya serum takılmasını isteyen yakını S.A. ile Dr. Yağcı arasında tartışma çıktı. Hastanın serum takılmasını istemediğini belirten Dr. Yağcı, hasta istemediği sürece zorla bir uygulama yapamayacaklarını söyledi. Doktorun üzerine yürüyen S.A., güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu dışarı çıkarıldı.

Olaydan sonra nöbeti sona eren ve hastaneden ayrılan Dr. Yağcı, çıkışta eli sopalı ve yüzünü göremediği bir kişinin saldırısına uğradı, yüzünden ve kolundan yaralandı. Dr. Yağcı'nın tedavisi, görev yaptığı hastanede yapıldı. Polis, olaydan sonra kaçan saldırganın belirlenmesi için çalışma başlattı.

Araştırma sürerken bugün öğlen saatlerinde, dün doktorla tartışan S.A.'nın babası 45 yaşındaki H.A., İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek doktora saldıran kişinin kendisi olduğunu söyleyip teslim oldu. Sorgusu süren H.A., ardından Adliye'ye sevk edilecek.

MESLEKTAŞLARI KINADI

Bu arada yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Sağlık- Sen üyeleri saldırı olayını kınadı. Sağlık-Sen Çayeli Şube Başkanı Havva Ata Kantar, "Saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu son olayda gösteriyor ki toplumsal şiddet inanılmaz derecede artmıştır. Her an ölümle burun buruna hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalan, bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeli olduğumuzu ifade etmek isteriz. Toplumsam şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli düzenlemeler yaptırımlarıyla birlikte hayata geçirilmelidir" diyerek tepkisini dile getirdi.