Tunahan Turhan, geçen yıl 2 Aralık tarihinde ortadan kayboldu. Gece kaldığı yurda dönmeyen Turhan için arkadaşları ve yurt yönetimi polise başvurdu ancak genç yapılan aramalara rağmen bulunamadı. İki gün sonra sahilde arama yapan polis, Merkez Mahallesi sahilindeki iskele yanında bir ceset olduğunu fark etti. Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları, iskele altında kayalar arasında sıkışan gencin cesedini kıyıya çıkardı. Yapılan incelemede cesedin iki gündür kayıp olarak aranan Artvin'in Murgul İlçesi nüfusuna kayıtlı Tunahan Turhan'a ait olduğu belirlendi. Çıplak halde sudan çıkarılan Turhan'ın kıyafetleri ise bulunamadı. Başında yara izleri bulunan Turhan'ın cesedi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SON MESAJI İNTİHAR ŞÜPHESİ OLUŞTURDU


Olayın ardından polis, kız arkadaşından ayrıldığı öne sürülen ve bunalıma giren Turhan'ın intihar etme olasılığı üzerinde durdu. Tunahan Turhan'ın kaybolmadan önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı son mesajda, 'Allah'ım en iyisini sen bilirsin ama kışın alma canımı ne olur, cenazeme gelen üşümesin' ifadesini kullandığı görüldü. Rize Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Sürdürülen soruşturma kapsamında Turhan'ın yakın çevresinin ifadelerine başvuruldu.

KAYIP CEP TELEFONU KULLANILMIŞ

Soruşturmayı derinleştiren polis, Turhan'ın denizde kaybolduğu sanılan cep telefonunu geriye dönük teknik izlemeye aldı. Telefonun olaydan iki gün sonra kullanıldığı belirlendi. Cep telefonunu kullanan Ordu nüfusuna kayıtlı C.İ.'yi takibe alan polis, yakın çevresine cinayeti itiraf ettiğini öğrendi. Bir süre teknik takiple izlenen C.İ., önceki gün polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki sorgusunda cinayeti anlattığı ve Turhan'ın başına sert bir cisimle vurarak denize attığını itiraf ettiği belirtilen C.İ., kullandığı cep telefonunu daha sonra sattığını söyledi. Adliyeye sevk edilen C.İ., nöbetçi mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldu. C.İ.'nin cinayetin nedenine ilişkin çelişkili ifadeler kullandığı belirtilirken polis, parasız olduğu ve cep telefonu için cinayeti işlediği üzerinde duruyor.

Öte yandan C.İ.'nin ifadeleri sonrası Tunahan Turhan'ın mezarının otopsi için açılabileceği belirtildi.