Rize'nin Eminettin Mahallesi'nin Muhtarı Ahmet Oflu, mahallesinin isminin ne manaya geldiğini mahalle sakinlerinin ve ziyaretçilerin öğrenmesi gerektiğini düşünerek ilginç bir çalışmaya imza attı. Oflu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tarih Bölümü'nden destek aralarak mahallesinin isminin manasını ve ismin tarihçesini çıkarttı. Oflu, bu bilgileri kaynakları ile birlikte metal levhalara işleterek mahallenin çeşitli yerlerine astı.

Rize'nin bir çok mahallesinin isminin ne manaya geldiğinin o mahallelerde oturanlar ve ziyaretçileri tarafından bilinmediğini belirten Oflu, "Emineddin isminin nereden geldiğinin bilinmesini istedim. Bir çalışma başlattım. Üniversitemizden destek alarak ismin manasını ve tarihçesini öğrendim. Kaynaklarıda göstererek bu bilgileri bu yolla mahalle sakinlerimiz ve mahallemizi ziyaret eden vatandaşlarımız ile paylaşmak istedim"dedi.

Metal levhalarda yer alan bilgilere göre Emineddin Mahallesi'nin ismi 13. yüzyılda Mardin'de kurulan Artuklu Türk- İslam Devleti'nin hükümdarı Necmeddin İlgazi'nin kardeşinden geliyor. Güvenilir kişi anlamına gelin isim 15 Ekim 1913 yılında eski isimlerin yeni Türkçe isimler ile değiştirilmesi kapsamında mahalleye verilmiş.