Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde öğretmenler öğrencilerden daha çok sosyal etkinlik düzenleyerek, Rize ve Trabzon'da Türkiye'ye örnek olarak aktivitelere imza attılar. İlk muhteşem gösteri Rize'den geldi. Öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte, 'penceresi cam cama muallim' türküsünün klibinde oynadılar. Video paylaşım sitesinde 176 bin kişi tarafından beğenilip paylaşılan klip rekor kırdı. Klibe şu linkten ulaşabilirsiniz: " http://www.youtube.com/watch?v=WyXWHB8RiI8 "

MİRAS'I OYNADILAR

Öte yandan renkli etkinliklerin bir diyerei Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi Öğretmenler Kültür Sanat Topluluğu Öğretmenler Günü Etkinliklerinde yaşandı. Çarşıbaşı METEM ve DML Konferans salonunda yapılan program Ayşe Erkan, Burçin Çolak, Ahmet Gül ve Zehra Demirci’nın okuduğu şiirlerle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Günay’ın yazdığı ve Şehit Muhammet Türk İlkokulu öğretmeni Abdulkadir Atalay’ın yönettiği “Miras” adlı oyunla devam edildi.

ÖĞRETMENLERSAHNEDE DEVLEŞTİ
Gazi İlkokulu Öğretmeni, Abdullah Sevgi, Hüseyin Ayaz, Taner Karaahmet ve Ahmet Bülent Tan, Çarşıbaşı Anaokulu Öğretmeni Zehra Demirci, Çarşıbaşı Lisesi Müdürü Vefa Kul, Yavuz Ortaokulu Öğretmeni Mustafa Kotbaş, Tonya Karaağaçlı İlkokulu Öğretmeni Burçin Çolak, Çarşıbaşı Ortaokulu Öğretmeni Ayşe Erkan, Yavuz Fatih İlkokulu öğretmeni Özlem Görel ve Şennur Kuğu, Çarşıbaşı METEM ve DML İngilizce Öğretmeni Saime Gül, Şahinli İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ahmet Gül, Fener Şehit Muhammet Türk İlkokul Öğretmeni Orhan Çetin ve Abdulkadir Atalay rol aldığı oyun, büyük beğeni ile izlendi ve ayakta alkışlandı.

ÖĞRENCİLERİN MİRASI
Oyunda bir sınıf öğretmeninin 1968 yılında mezun ettiği öğrencilerinin yaşamlarından kesitler ve emekli olduktan sonra öğrencilerine mirasını paylaşmak için bir araya toplaması, dramatize edildi. Mezunların her birinin ayrı bir hayat hikâyesi vardır. Farklı yerler ve farklı mesleklerde çalışmaktadırlar. Emekli öğretmenin avukatı, öğretmenin vasiyetnamesini okumak için onları davet eder. Bir araya geldiklerinde, birbirlerini tanımazlar ve niçin toplandıklarını merak ederler. Emekli öğretmenin gelişiyle durum anlaşılır. Çekilen acılar ve yaşanan güzellikler hatırlanır, duygusal anlar yaşanır. Sıra miras paylaşımına gelir. Miras olarak öğretmen, kimi öğrencisine gururunu, kimi öğrencisine azmini, kimi öğrencisine onurunu, kimi öğrencisine sabrını, kimi öğrencisine adalet, sevgi ve kardeşlik uğruna olan hayallerini ve umutlarını bırakır.
Öğretmen rolündeki Zehra Demirci'nin senaryo gereği söylediği “Ben bir Öğretmenim” şarkısı ile oyunun son bölümünde temizlikçi rolündeki Ayşe Erkan’ın yine rol gereği söylediği “Öğretmenim” şarkısı izleyicilerin daha da duygulanmasına neden oldu.
Programın son bölümünde Gazi İlkokul Öğretmeni Cemalettin Çakır, Taner Karaahmet ve Günay Sevencan,  Çarşıbaşı Ortaokulu öğretmeni Tuna Mollamehmetoğlu, Erol Sevencan, Yavuz İlkokul Öğretmeni Fikret Kürşat ve Kadıköy Ortaokulu Öğretmeni Serkan Ecevit Tarım’dan oluşan müzik grubunun çalıp söylediği parçalar neşeyle dinlendi ve davetlileri eğlendirdi.
Programın sonunda Kaymakam Özkan Demir ve Belediye oyunda rol alan öğretmenleri ve müzik grubunu tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür etti.