Rize’nin Pazar ilçesinde bulunan Kaçkar Devlet Hastanesi, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan patoloji tahlillerinin sonuçları geç çıktığı iddiasıyla Ankara’da bulunan özel bir patoloji ve sitoloji laboratuvarı ile anlaşma yaptı. Farklı yaş gruplarındaki bir çok hastadan alınan numuneler kanser incelemesi yapılması için bu laboratuvara gönderildi. Ancak çok sayıdaki hastanın numune sonuçlarının bire bir aynı çıkması, tahlillerin yanlış yapıldığı iddialarına neden oldu. Bir çok hasta yakınının hastalarının hayatları riske atıldığı gerekçesiyle yargıya başvurma hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Özdemir, “Rize’den sonuçlar geç geldiği için Ankara’daki bir laboratuvar ile anlaşmak zorunda kaldık. Gelen sonuçların birbirine yakın olması dikkatimizi çekti. Hastalardan yeni numuneler alarak tekrar laboratuvara gönderdik. Laboratuvar yetkilileri ile de görüştük. Konuyu araştırıyoruz. Eğer bir ihmal ve yanlışlık varsa laboratuvar ile ilişkimizi keseceğiz” dedi.

Öte yandan Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ise hastanelerinde tahlil sonuçlarının geç verildiği yönündeki iddialar üzerine yaptığı açıklamada, “Tüm araştırma hastanelerinde bu tip tahlillerin bildirilme süreci azami 15 gündür. Ancak biz ilgili doktorlarımızla telefon irtibatı kurarak kanser şüphesi gibi acil durumlarda beklemeksizin tahlil sonuçlarını biran önce çıkartıyoruz. Patoloji servisimiz gerek öğretim görevlisi, gerek teknik ekip, gerek cihaz ve fiziksel şartlar bakımından gelişmiş imkanlara sahiptir” diye konuştu.