Rize'den Trabzon’a silah getirip satmak isteyen 6 silah taciri polisin düzenlenen operasyonla yakalandı. Polisin teknik ve fiziki takibe aldığı silah tacirlerinin 21 ayrı olaya karıştığı tespit edildi. Operasyonlar kapsamında 54 tabanca yakalanırken, R. Ö., M. M., İ.K., H. Z., H.Ç., ve B. G. adlı silah tacirlerinin her biri hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Trabzon Ağır Ceza’da Yargılanıyorlar

TRABZON Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak sanıklar hakkında 8 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 10 Bin gün adli para cezası talep edildi. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın istatistiklerine göre kaçak silahın en çok bulunduğu iller arasında Rize ve Trabzon’un yer aldığı belirtildi.

RİZE’DEN Trabzon’a silah getirip satmak isteyen 6 silah taciri düzenlenen operasyonla yakalandı. Silah kaçıkçılığı yaptığı iddiasıyla yakalanan edilen R. Ö., M. M., İ.K., H. Z., H.Ç., ve B. G. adlı kişilerin 8 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

KAÇAK SİLAHDA ÖNDEYİZ

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın istatistiklerine göre kaçak silahın en çok bulunduğu iller arasında Rize ve Trabzon’un yer aldığı belirtildi. Trabzon’da polisin kaçakçılara yönelik operasyonları tüm hızıyla sürerken, yakalanan kişiler hakkında da ağır cezalar isteniyor.

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP

Rize’den el yapımı silah getirerek Trabzon’da satmaya çalışıldığı yönünde bir ihbar alan kaçakçılık polisi, silah kaçaklarını hem teknik hem de fiziki olarak takip altına aldı. Kaçıkçıların 21 ayrı olaya karıştığı tespit eden polis, 54 tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda mermi ele geçirdi.

KAÇAKÇILARA DAVA AÇILDI

Çeşitli tarihlerde silah ticareti yapan R. Ö., M. M., İ.K., H. Z., H.Ç., ve B. G. adlı silah tacirlerinin her biri hakkında ayrı ayrı başlatılan soruşturma tamamlandı. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak sanıklar hakkında 6136 Sayılı Kanun gereği 8 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 10 bin gün adli para cezası istendi.