Karadeniz fıkrası gibi olay Rize'nin Alipaşa Köyü'nde yaşandı. Çaykur'dan emekli olan mobilya ustası Mustafa Yenigün, kendisine kayık yapmaya karar verdi. Daha önce de sahil kenarında kayık yapan ve işine karışanlar nedeniyle rahatsızlık duyan Yenigün, "herkes bir akıl verip işime karışıyor' diyerek kayığı sahilden 1 kilometre uzaklıktaki, denizi yukarıdan gören iki katlı evinin terasında inşa etmeye başladı. 'Çırağım' dediği eşi Ayten Yenigün'ün de yardım ettiği Mustafa Yenigün, 2 ayda kayığı bitirme aşamasına getirdi. Çatıdaki 5 metre boyunda, 60 santimetre eninde ve yaklaşık 450 kilo ağırlığındaki kayık çevreden fark edilir hale geldi.

'İNDİRMESİ BİRAZ ZOR OLACAK'

Mustafa Yenigün, ay sonunda bitirmeyi planladığı kayığı şimdi terastan nasıl indireceğini düşünmeye başladı. Komşularından yardım isteyen Yenigün, odunlardan yapacağı kızakla kayığı evine 40 metre uzaklıktaki yola indirmeyi hedefliyor. Deniz kıyısında barınağı olduğunu ve burada isterse kayığı kolayca inşa edebileceğini belirten Yenigün şunları söyledi:

"Ama burada hem yorulunca evimde kolayca istirahat ediyorum, hem de kendi kafama göre planlarımı uyguluyorum. Aşağıda yapınca herkes bir akıl veriyor, bana karışıyor. Bir şey de diyemiyorsun. 3 kuruşluk aklım var onu da alırlar başındam. Onun için evin çatısında kayığı yaptım. Ama şimdi indirmesi biraz zor olacak. Komşuları, kayığı indirirken yardıma çağıracağım. Altına odun yerleştirerek süre süre götürmeyi planlıyorum. Bazen 'keşke başlamasaydım' diyorum. Görenler 'Çatıda kayık mı olur?' diyor. Ama oluyormuş."

Ayten Yenigün de, "Ben de eşime yardımcı oluyorum. Çatıda sandalı yapması daha iyi oldu. Kapının önünde yapsaydı oralar kirlenecekti, dağılacaktı. Çatıda yapmasını istedim. Elimden geldiği kadar yardım ediyorum" dedi.