Rize Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapılan Türkiye’nin en uzun ve dünyanın en ilginç yaya üst geçitlerinden biri kabul edilen ilginç yapı, ilk günlerde bazı kesimlerin tepkisi ile karşılanıp “Temel işi“ olarak nitelendirilse de bugün insanların hayatını kolaylaştırdığı için Rize’nin vazgeçilmezi oldu.

Bağlantıları ile birlikte 500 metre uzunluğunda olan, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Rize Emniyet Müdürlüğü Mobese Merkezi, Menderes Bulvarı ve Sahil Parkı’ndan girişleri bulunan yaya üst geçidinde üç kavşak bulunuyor. Normal şartlarda bir kişinin Atatürk Caddesi’nden Sahil Parkına ulaşması için 15 dakikaya yakın yürümesi gerekirken bu yaya üst geçidi ile Atatürk Caddesi’nden geçide giren bir kişi Cumhuriyet Caddesi ve Menderes Bulvarı’nı havadan geçerek iki dakika gibi kısa bir sürede Sahil Parkına ulaşabiliyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren bir vatandaş, üst geçidin hayatlarını kolaylaştırdığını belirterek “Başta bize de ilginç gelmişti. Ancak, şimdi bu üst geçidi kullanıyoruz. Şehir hayatını kolaylaştırdı. Bu geçit ile caddeler arasında trafiğe girmeden güvenle hareket edebiliyoruz” dedi.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, üst geçidin Samsun’dan Sarp’a kadar olan tüm yaya üst geçitlerinden daha fazla kullanıldığını söyledi.

Rize Belediye Başkanı Bakırcı, insanların şehirdeki diğer üst geçitleri fazla kullanmadığını belirterek şöyle konuştu: "Ancak, bu üst geçidimiz günün 24 saati insanlar tarafından kullanılıyor. Bu üst geçitten daha uzun bir üst geçit olup olmadığını tam bilmiyoruz. Ama şu ana kadar öğrendiğimiz kadarı ile en uzun üst geçit burasıdır. Menderes Bulvarı’nda meydana gelen trafik kazalarında yılda 4-5 can kaybı oluyordu. Bu üst geçit hizmete girdikten sonra artık yayaya çarpma sonucu kaza olmadı. Merdiveni bulunmadığı için engelli vatandaşlarımız motorlu veya motorsuz tekerlekli sandalyeleri ile rahatlıkla kullanmaktadır. Bisikletli vatandaşlarımızda bu üst geçidi kullanmaktadır.”