İlçeye bağlı Pirinçlik Köyü Cami mahallesinde çay tarlasının ortasında resmi olarak kazı işlemleri başlatıldı. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı ekipler ile Rize İl Müze Müdürlüğü’nden sorumlu ve arazı hissedarlarının gözetimi önünde başlatılan kazı işleminin 10 günden fazla süreceği belirtildi.



Bölgeden İpek Yolu geçtiğine dair yıllardan beri söylentiler olduğunu kaydeden arazı sahibi olan Adem Zaimoğlu (47), dedesinden kalan ve şu anda tapusu kendi üzerinde olan arazinde bir şey çıkması halinde 10 hissedara bölüştüreceğini söyledi. Kazı çalışmaları 10 günden fazla sürebileceğini de sözlerine ekleyen Zaimoğlu, “Söz konusu alanda altın bulmayı umuyoruz. Miktarı konusunda ise kesin bir şey olmamakla birlikte işlemimiz boşa gitmeyeceği düşüncesindeyiz. Kazı sonucunda yüzlerce kilo altın bulacağımıza dair hislerimiz var. 10 gün sonra alacağımız sevindirici haber, köyümüz içinde iyi olacaktır” İfadesini kullandı.
Arazinin 10 hissedarlarından biri olan Zeki Hacıosmanoğlu ise “Arazi sahibi olan emekli polisimiz Adem Zaimoğlu, tarafından başlatılan kazı çalışma işleminde sevindirici sonuç çıkması halinde hem bizler hem de köyümüz kurtulmuş olacak. Okuyamayan çocuklarımız artık okuyabilecek” diye konuştu.