Askeri uçakla dün akşam Trabzon’a getirilen ve buradan da ambulansla Kaçkar Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze, öğle saatlerinde hastane morgundan alınarak tören için Ardeşen Merkez Camisi’ne getirildi. Camiye getirilen tabuta sarılan şehit uzman çavuşun öğretmen eşi Azize Kesimal, anne Havva Kesimal ve baba İrfan Kesimal şehitlerinin arkasından gözyaşı döktü. Cuma Namazı sonrasında şehit uzman çavuş için cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Yusuf Doğan cenaze namazını kıldırırken, cenaze namazına Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ile binlerce kişi katıldı. Cenazeye katılması beklenen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Trabzon’da etkili olan sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal olması sonucu cenazeye katılamadı.

RİZELİ ŞEHİDİN SON MESAJI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şırnak’ın Uludere İlçesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal’ın sosyal paylaşım sitesinde yazmış olduğu son yazı yürekleri dağladı.
Kesimal'ın 8 Nisan tarihinde sosyal paylaşım sitesine “Ölsem ne olur biliyor musun? Annem hariç herkes unutur” yazısını yazdığı öğrenildi. Şehide ait bu son mesaj ailesi ve yakınları başta olmak üzere herkesi yasa boğdu.

Cenaze namazı sonrası şehit uzman çavuşun eşi Azize Kesimal, ambulansıa konulan eşinin tabutuna sarılarak “Buraya seninle birlikte gelecektik. Buraya böyle mi gelecektim” şeklinde ağıtlar yakarak son kez vedalaştı. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere ilçeye bağlı Şenyamaç köyüne götürüldü.